növényvilágítás paprika termesztés 2

A bazsalikom LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők


Ez a cikk a bazsalikom növény termesztési körülményeinek javítását célozza meg LED világítás használatával. A cikk bemutatja a spektrális fényspektrum és az optimális megvilágítási idő hatását a növény növekedésére és terméshozamára. Az információk segítenek a hatékonyabb és eredményesebb növénytermesztésben.

A bazsalikom LED-es világítása eltérő összetételű fényt illetve eltérő
világítási időtartamokat igényel.

A bazsalikom termesztése során a megfelelő fény és időzítési arányok kulcsfontosságúak a jó növekedés és terméshozam eléréséhez.

bazsalikomm A bazsalikom LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények ledes nevelése
  • Csírázás:

A bazsalikom csírázásához magas páratartalom és meleg környezet szükséges. A legjobb eredmények elérése érdekében a csíráztatáshoz a növényeket 23-25 Celsius fokon kell tartani és a magágyat nedvesen kell tartani. A magvak általában 7-14 nap alatt kelnek ki.

bazsalikom.jpg-nov A bazsalikom LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények ledes nevelése
  • Vegetatív növekedés:

A bazsalikomnak intenzív fényigénye van a vegetatív növekedési szakaszban. Az optimális PPDF-érték a vegetatív növekedési szakaszban 200-400 μmol/m2/s, és legalább 14-16 ór hosszat meg kell világítani naponta. Az optimális hőmérséklet a 20-25 Celsius fok között van.

A bazsalikomnak a növekedési szakaszban általában gyakori öntözésre van szüksége, hogy a talaj mindig enyhén nedves legyen. A magas páratartalom előnyös lehet a növényeknek, és érdemes rendszeresen permetezni is a leveleket.

bazsalikom-viragzas A bazsalikom LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények ledes nevelése
  • Virágzás:

A bazsalikom virágzása akkor indul meg, amikor a növény eléggé kifejlett. A virágzás alatt a növény igényeinek megfelelő PPDF-érték 150-250 μmol/m2/s, és a megvilágítási idő legalább 12-14 óra legyen naponta. Az optimális hőmérséklet a 20-25 Celsius fok között van.

bazsalikom-1 A bazsalikom LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények ledes nevelése
  • Termés:

A bazsalikom termése a virágzás után alakul ki. A termésképződés alatt a PPDF-értéknek legalább 200-400 μmol/m2/s-nak kell lennie, és a megvilágítási idő legalább 12-16 óra legyen naponta. Az optimális hőmérséklet a 20-25 Celsius fok között van.

A bazsalikom LED-es világítása, kiegészítő megvilágítása céljából, tökéletes megoldás a növényvilágító led szalag.

kep-10 A bazsalikom LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények ledes nevelése
Növényvilágítás ledes megoldások webáruházunkban (palántanevelő led lámpák, led szalagok)

Van bármi kérdésed vagy hozzáfűzni va

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .