A rozmaring LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők


Ez a cikkünk a rozmaring hatékonyabb termesztéséről szól, különös tekintettel a LED világításra és annak spektrális összetételére. Bemutatja, hogy a különböző színek és hullámhosszak hogyan befolyásolják a növény növekedését és egészségi állapotát, és javaslatokat ad a hatékonyabb termesztésre a megfelelő LED világítás használatával.

A rozmaring LED-es világítása eltérő összetételű fényt illetve eltérő
világítási időtartamokat igényel.

A rozmaring termesztése során a megfelelő fény és időzítési arányok kulcsfontosságúak a jó növekedés és terméshozam eléréséhez.

rozmaring-palanta A rozmaring LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények ledes nevelése
  1. Csírázás:
    • A rozmaring csírázása hosszabb időt vehet igénybe, mint más fűszernövényeké, és akár 2-4 hétig is eltarthat. A magvakat 15-20 Celsius fokos hőmérsékleten kell csíráztatni. A magágyat egyenletesen nedvesen kell tartani.
  2. Vegetatív növekedés:
    • A rozmaringnak intenzív fényigénye van a vegetatív növekedési szakaszban. Az optimális PPDF-érték a vegetatív növekedési szakaszban 100-200 μmol/m2/s, és legalább 14-16 ór hosszat meg kell világítani naponta. Az optimális hőmérséklet a 18-24 Celsius fok között van.
    • A rozmaringnak a növekedési szakaszban mérsékelt öntözésre van szüksége, hogy a talaj ne legyen túlságosan nedves. A levegő páratartalma szintén nem nagyon befolyásolja a növény növekedését.
  3. Virágzás:
    • A rozmaring virágzása akkor indul meg, amikor a növény eléggé kifejlett. A virágzás alatt a növény igényeinek megfelelő PPDF-érték 100-150 μmol/m2/s, és a megvilágítási idő legalább 12-14 óra legyen naponta. Az optimális hőmérséklet a 18-24 Celsius fok között van.
  4. Termés:
    • A rozmaring termése a virágzás után alakul ki. A termésképződés alatt a PPDF-értéknek legalább 100-150 μmol/m2/s-nak kell lennie, és a megvilágítási idő legalább 12-14 óra legyen naponta. Az optimális hőmérséklet a 18-24 Celsius fok között van.

A rozmaring LED-es világítása, kiegészítő megvilágítása céljából, tökéletes megoldás a növényvilágító led szalag.

kep-10 A rozmaring LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények ledes nevelése
Növényvilágítás ledes megoldások webáruházunkban (palántanevelő led lámpák, led szalagok)

Van bármi kérdésed vagy hozzáfűzni va

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .