Full spektrum növényvilágítás Led szalag 2835, 60led/m,

3 990 Ft (Nettó: 3 142 Ft)

6W/m, IP20 védettség,

7 µmol/s/m

8mm, full spektrum 420nm – 780nm, 
garancia: 2 év

Elfogyott

Leírás

Full spektrum Növényvilágítás led szalag növények mesterséges megvilágítására

Praktikus megoldás a téli hónapokra a full spektrum növényvilágítás led szalag növényei fénnyel táplálásához.

  • Egyetlen led smd chipbe integrálva a dús virágzáshoz szükséges piros (660nm) és az egészséges levelekhez szükséges kék (450nm) fény.
  • Napi 10-12 óra világítás megfelel a nyári napsütésnek.

2835 60led/m, 12VDC, IP20, 6W/m, 7 µmol/s/m

Full spektrum növényvilágítás (rövidfilm 8 sec)

A piros-kék növényvilágítás hátránya, hogy a kibocsátott fény színe zavaró. A növények valós színei nem láthatók. Lakótérbe, tartós tartózkodási zónába nem ajánlott. Ennek a hiányosságnak az elkerülésére szolgál a full spektrum növényvilágítás.

Tartalmazza a növények számára szükséges színösszetevőket, de egyúttal az emberi szem számára is kellemes megvilágítást biztosít.

A sugárzott fény alapvetően fehér, rózsaszín tónussal.

A full spektrumos led növénynevelő lámpa fénye tartalmazza a az összes, a növények számára szükséges hullámhosszú (400nm-800nm közötti hullámhossz tartomány) fényt.

A legszükségesebb hullámhosszú spektrális fény összetevő a 400nm-520nm közötti kékes fény az egészséges levelek fejlődéséhez, valamint a 610nm-720nm közötti piros fény, a dús virágzáshoz.

full-spektrum-led-spektralis-fenyeloszlas-diagram-1-300x300 Full spektrum növényvilágítás Led szalag 2835, 60led/m,
full spektrum led spektrális fényeloszlás diagram

Nem számít, hogy a megvilágított növények éppen kihajtottak, növekedésben vannak, virágzanak vagy termőre fordultak már. Ezzel a növényvilágítás led szalaggal biztosítható részükre a megfelelő fejlődéshez szükséges fény.

novenyvilagitas-full-spektrum-cserepes-novenyek-megvilagitasaoldalrol Full spektrum növényvilágítás Led szalag 2835, 60led/m,
növényvilágítás full spektrum cserepes növények megvilágítása oldalról (A kép illusztráció. A full spektrum led szalag inkább rózsaszín tónusú fehér fénnyel világít)

FONTOS!
Ha azt szeretnénk, hogy a ledszalag tartósan megtartsa fényteljesítményét, akkor mindenképpen fémre – alu profil led szalaghoz – rögzítsük, mert a fém alap állandó hűtést biztosít a ledszalagnak folyamatos működtetés esetén ami igen hasznos a hosszabb, garancián jóval túlnyúló élettartam megtartásához.

palanta-nevelo-polc-full-spektrum-novenyvilagito-led-szalaggal-513x600 Full spektrum növényvilágítás Led szalag 2835, 60led/m,
palánta nevelő polc, full spektrum növényvilágító led szalaggal

Led tápegység választása

A Led szalag világítás készítéséhez, működéséhez szükség van tápegységre. Amelyek méretezése egyenesen arányos a led szalag hosszával. A szalag méretenként megadott teljesítménye szorozva a beépítendő méterek számával. Ha led szalag világítást készítünk érdemes 20% rátartással számolni a megfelelő teljesítményű tápegység kiválaszatásához.

A led szalag fogyasztása 6W/m, így 5m led szalag, 30W teljesítményű. Ipari kivitelű (akár 24 órás folyamatos üzemeltetésre is alkalmas) tápegység alkalmazása esetén 30W tápegységet, míg nem ipari kivitelű tápok esetén 36W tápegységet kell párosítani 5 méter led szalaghoz.

Szerelése egyszerű, nem kíván szaktudást. 5 méteres tekercsekben kapható, de vásárolható belőle akár egy méter is. A led szalag 3 lesenként szabható. Így akár 5 cm-es darabokra is szabható. (A palánta nevelő ledszalag egységára méterenként értendő). Az 5m-es tekercsek mindkét végén gyárilag forrasztott bekötő vezetékek találhatók. Szükség esetén kapható forrasztás-mentes bekötőkábel hozzá. A led szalagokat célszerű 5 méterenként betáplálni, mert az ennél hosszabb – egyben táplált – szakaszokon már fényerő csökkenés érzékelhető a led szalag saját veszteségei miatt.

A ledsor ára méterenként értendő!

További információk

Tömeg 0,01 kg
feszültség:

fogyasztás/teljesítmény

led sűrűség

60 led/m

GARANCIA:

védettség:

PPF

7 µmol/s/m

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Érdekelhetnek még…

Led termék szűrő