A pecsétviaszgomba LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők


pecsetviaszgombi A pecsétviaszgomba LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények palántázása

A pecsétviaszgomba LED-es világítása, növekedési fázisai és a hozzájuk ajánlott világítási idő mesterséges világítás mellett a következők:

A pecsétviaszgomba (Ganoderma lucidum) növekedése és termesztése során a következő főbb fázisokat különböztetjük meg:

 1. Spóratápanyag előállítás:
  • Ebben a fázisban a gomba spórákat termel, amelyeket különféle tápanyagokon keresztül lehet előállítani. A spóratápanyagokat steril körülmények között termesztik, és a pecsétviaszgomba spórákat ezekben a tápanyagokban szaporítják.
 2. Spóra ültetés:
  • Ebben a fázisban a pecsétviaszgomba spórákat olyan anyagra ültetik, amely elősegíti a micélium növekedését. Az ültetőanyag lehet faforgács, szalma, vagy más olyan anyag, amely megfelelő tápanyagot biztosít a gombának.
 3. Micélium növekedése:
  • Ebben a fázisban a pecsétviaszgomba spórákból kifejlődő micélium (gombaszálak) elkezdenek növekedni az ültetőanyagon. A micélium növekedése során fontos a megfelelő hőmérséklet és páratartalom fenntartása, valamint a megfelelő fényforrás biztosítása.
 4. Gyökérképzés:
  • Ebben a fázisban a micélium kifejlődik a faforgácsban vagy más ültetőanyagban, és létrejönnek a pecsétviaszgomba gyökerei.
 5. Gomba termesztése:
  • Ebben a fázisban a pecsétviaszgomba termőtesteket hoz létre, amelyeket a megfelelő hőmérséklet, páratartalom és fényforrás mellett lehet termeszteni.

A gomba növekedése és termesztése során a megfelelő hőmérséklet, páratartalom és fényforrás nagyon fontosak. A következők a pecsétviaszgomba optimális növekedési körülményei:

 • Hőmérséklet:
  • A pecsétviaszgomba optimális hőmérséklete a 25-30 °C között van.
 • Páratartalom:
  • A pecsétviaszgomba termesztése során az optimális páratartalom tartomány a 70-80% relatív páratartalom között van.

A pecsétviaszgomba növekedése és termesztése során a megfelelő fényforrás nagyon fontos. A PPF (Photosynthetically Active Photon Flux) és a PPDF (Photosynthetic Photon Flux Density) mérőszámokat használják a megfelelő fényintenzitás mérésére. Az optimális PPF tartomány a pecsétviaszgomba termesztéséhez 200-400 µmol/m2/s között van, míg a PPDF értékek 30-50 µmol/m2/s között ideálisak.

A pecsétviaszgomba LED-es világítása, kiegészítő megvilágítása céljából, tökéletes megoldás a növényvilágító led szalag.

kep-6 A pecsétviaszgomba LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények palántázása
Növényvilágítás ledes megoldások webáruházunkban (palántanevelő led lámpák, led szalagok)

Van bármi kérdésed vagy hozzáfűzni va

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Legutóbbi hozzászólások

  Termék kereső

  Bármely paraméter külön külön megadható, a megfelelő termék megtalálásához
    

  Szűrés termékjellemzők szerint

  Bármely paraméter külön külön megadható, a megfelelő termék megtalálásához

  Kosár

  Termékkategóriák

  %d bloggers like this: