A laskagomba LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők


laskagomba_elsoosztaly A laskagomba LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők vélemények

A laskagomba (Psilocybe cubensis) növekedése során általában négy fő fázist különböztetünk meg. A laskagomba LED-es világítása, növekedési fázisai és a hozzájuk ajánlott világítási idő mesterséges világítás mellett a következők.

 • Spóra ültetése:

Ebben a fázisban a gombaspórákat steril környezetben termőtalajra vagy más táptalajra ültetjük, majd megfelelő hőmérsékleten és páratartalom mellett inkubáljuk.

 • Micélium növekedése:

A spórákból kikelő micélium a termőtalajban hálózatot képez, amelynek segítségével tápanyagot szerez és növekszik.

 • Gyümölcstermés kialakulása:

A micélium a megfelelő körülmények (pl. megfelelő hőmérséklet, páratartalom, oxigénellátás, fényviszonyok stb.) mellett elkezdi kialakítani a gyümölcstermést, azaz a gombafejet.

 • Spóratovábbítás:

A gomba eléri a teljes érettséget, és spórákat bocsát ki a környezetbe a további szaporodás érdekében.

A laskagomba növekedése során a megfelelő mennyiségű és minőségű fény nagyon fontos szerepet játszik. Az optimális fényviszonyok biztosításához általában LED növényi világítást használnak, amelynek fényereje (PPFD) az adott növény fajtájától és a növekedési fázistól függően változhat.

Például a micélium növekedése során az optimális PPFD érték általában 50-200 µmol/s/m2 között van, míg a gyümölcstermés kialakulásának kezdetén a PPFD érték általában magasabb, kb. 200-300 µmol/s/m2 lehet, majd a gyümölcstermés növekedésével csökkenhet 100-200 µmol/s/m2-re.

Fontos megjegyezni, hogy az optimális fényviszonyok függnek a fajtától, a táptalajtól, a hőmérséklettől, a páratartalomtól és más tényezőktől is, ezért mindig ajánlott a specifikus növényi fajta igényeit figyelembe venni a mesterséges megvilágítás tervezésekor.

A laskagomba esetében a gyümölcstermés kialakulása után a gombafejek növekedni kezdenek, majd a gomba eléri a teljes érettséget, és elkezdi kibocsátani a spórákat. A gyümölcstermés kialakulását és növekedését számos tényező befolyásolja, például a megfelelő tápanyag-, hőmérsékleti és páratartalmi viszonyok, valamint a megfelelő fényviszonyok.

A laskagomba LED-es világítása, kiegészítő megvilágítása céljából, tökéletes megoldás a növényvilágító led szalag.

kep-10 A laskagomba LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők vélemények
Növényvilágítás ledes megoldások webáruházunkban (palántanevelő led lámpák, led szalagok)

Van bármi kérdésed vagy hozzáfűzni va

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Legutóbbi hozzászólások

  Termék kereső

  Bármely paraméter külön külön megadható, a megfelelő termék megtalálásához
    

  Szűrés termékjellemzők szerint

  Bármely paraméter külön külön megadható, a megfelelő termék megtalálásához

  Kosár

  Termékkategóriák

  %d bloggers like this: