Kiemelt ajánlat

A kakukkfű LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők


A következő cikkben a kakukkfű növény termesztésének és megvilágításának jelentőségét tárgyalja, kiemelve a LED világítás spektrális összetételének és a megvilágítási időnek fontosságát. A cikk részletesen bemutatja a különböző színek és hullámhosszak hatását a növény növekedésére és egészségére, valamint javaslatokat ad a megfelelő LED világítás használatára a hatékonyabb termesztés érdekében.

A kakukkfű LED-es világítása eltérő összetételű fényt illetve eltérő világítási időtartamokat igényel.

Fontos megjegyezni, hogy a kakukkfű nagy intenzitású fényigényű, és a növényeknek szükségük van a megfelelő hőmérsékletre és páratartalomra is a növekedési folyamatokhoz.

A kakukkfű termesztése során a megfelelő fény és időzítési arányok kulcsfontosságúak a jó növekedés és terméshozam eléréséhez.

  1. Csírázás:
    • A kakukkfű magvak csírázása általában 7-14 napig tart, és a magokat legalább 18-21 Celsius fokos hőmérsékleten kell csíráztatni. A magágyat egyenletesen nedvesen kell tartani.
a-kakukkfu-novekedese A kakukkfű LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények ledes nevelése
  1. Vegetatív növekedés:
    • A kakukkfűnek nagy intenzitású fényigénye van a vegetatív növekedési szakaszban. Az optimális PPDF-érték a vegetatív növekedési szakaszban 250-400 μmol/m2/s, és legalább 16-18 ór hosszat meg kell világítani naponta. Az optimális hőmérséklet a 18-24 Celsius fok között van.
    • A kakukkfűnek a növekedési szakaszban általában mérsékelt öntözésre van szüksége, hogy a talaj ne legyen túlságosan nedves. A magas páratartalom viszont nem előnyös a növény számára.
a-kakukkfu-viragzasa A kakukkfű LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények ledes nevelése
  1. Virágzás:
    • A kakukkfű virágzása általában a vegetatív növekedési szakasz után kezdődik, és az optimális PPDF-érték a virágzás során 200-300 μmol/m2/s. A megvilágítási idő legalább 12-14 óra legyen naponta. Az optimális hőmérséklet a 18-24 Celsius fok között van.
a-kakukkfu A kakukkfű LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények ledes nevelése
  1. Termés:
    • A kakukkfű termése általában a virágzás után kezdődik el. A termésképződés alatt a PPDF-értéknek legalább 250-400 μmol/m2/s-nak kell lennie, és a megvilágítási idő legalább 16-18 óra legyen naponta. Az optimális hőmérséklet a 18-24 Celsius fok között van.

A kakukkfű LED-es világítása, kiegészítő megvilágítása céljából, tökéletes megoldás a növényvilágító led szalag.

kep-8 A kakukkfű LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények ledes nevelése
Növényvilágítás ledes megoldások webáruházunkban (palántanevelő led lámpák, led szalagok)

Van bármi kérdésed vagy hozzáfűzni va

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .