növényvilágítás chili paprika termesztés

A petrezselyem LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők


A következő cikkünkben a petrezselyem növény termesztési folyamatának fontos aspektusait tárgyalja, különösen a megfelelő LED világítás szerepére fókuszálva. A cikk részletesen bemutatja, hogy milyen színű és hullámhosszú LED fények hatékonyak a növény növekedésére és fejlődésére, valamint ajánlásokat nyújt a megfelelő LED világítási időre vonatkozóan. A cikk célja, hogy segítséget nyújtson a petrezselyem termesztőknek a hatékonyabb és termékenyebb termesztés eléréséhez.

A petrezselyem LED-es világítása eltérő összetételű fényt illetve eltérő
világítási időtartamokat igényel.

Fontos megjegyezni, hogy a petrezselyem nagyobb fényigényű, mint például a bazsalikom, ezért fontos, hogy megfelelően beállítsuk a növények megvilágítását.

A petrezselyem termesztése során a megfelelő fény és időzítési arányok kulcsfontosságúak a jó növekedés és terméshozam eléréséhez.

petrezselyem.jpg1_ A petrezselyem LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények ledes nevelése
  1. Csírázás:
    • A petrezselyem magvak csírázása eltarthat 2-3 hétig, és a magokat legalább 21 Celsius fokos hőmérsékleten kell csíráztatni. A magágyat egyenletesen nedvesen kell tartani.
a-petr-nov A petrezselyem LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények ledes nevelése
  1. Vegetatív növekedés:
    • A petrezselyemnek közepes intenzitású fényigénye van a vegetatív növekedési szakaszban. Az optimális PPDF-érték a vegetatív növekedési szakaszban 150-250 μmol/m2/s, és legalább 16-18 ór hosszat meg kell világítani naponta. Az optimális hőmérséklet a 18-22 Celsius fok között van.
    • A petrezselyemnek a növekedési szakaszban általában rendszeres öntözésre van szüksége, hogy a talaj enyhén nedves legyen. A levegő páratartalma nem befolyásolja nagyon a növény növekedését.
a-petr-vir A petrezselyem LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények ledes nevelése
  1. Virágzás:
    • A petrezselyem virágzása nem jellemző, mert a növényt főként levélért termesztik. Ha azonban a petrezselyem virágzik, akkor az optimális PPDF-érték 100-150 μmol/m2/s, és a megvilágítási idő legalább 12-14 óra legyen naponta. Az optimális hőmérséklet a 18-22 Celsius fok között van.
a-petr A petrezselyem LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények ledes nevelése
  1. Termés:
    • A petrezselyem termése a vegetatív növekedési szakaszban kezdődik el. A termésképződés alatt a PPDF-értéknek legalább 150-250 μmol/m2/s-nak kell lennie, és a megvilágítási idő legalább 16-18 óra legyen naponta. Az optimális hőmérséklet a 18-22 Celsius fok között van.

A petrezselyem LED-es világítása, kiegészítő megvilágítása céljából, tökéletes megoldás a növényvilágító led szalag.

kep-10 A petrezselyem LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények ledes nevelése
Növényvilágítás ledes megoldások webáruházunkban (palántanevelő led lámpák, led szalagok)

Van bármi kérdésed vagy hozzáfűzni va

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .