A petrezselyem LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők


petrezselyem A petrezselyem LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők vélemények

A petrezselyem LED-es világítása eltérő összetételű fényt illetve eltérő
világítási időtartamokat igényel.

Fontos megjegyezni, hogy a petrezselyem nagyobb fényigényű, mint például a bazsalikom, ezért fontos, hogy megfelelően beállítsuk a növények megvilágítását.

A petrezselyem termesztése során a megfelelő fény és időzítési arányok kulcsfontosságúak a jó növekedés és terméshozam eléréséhez.

 1. Csírázás:
  • A petrezselyem magvak csírázása eltarthat 2-3 hétig, és a magokat legalább 21 Celsius fokos hőmérsékleten kell csíráztatni. A magágyat egyenletesen nedvesen kell tartani.
 2. Vegetatív növekedés:
  • A petrezselyemnek közepes intenzitású fényigénye van a vegetatív növekedési szakaszban. Az optimális PPDF-érték a vegetatív növekedési szakaszban 150-250 μmol/m2/s, és legalább 16-18 ór hosszat meg kell világítani naponta. Az optimális hőmérséklet a 18-22 Celsius fok között van.
  • A petrezselyemnek a növekedési szakaszban általában rendszeres öntözésre van szüksége, hogy a talaj enyhén nedves legyen. A levegő páratartalma nem befolyásolja nagyon a növény növekedését.
 3. Virágzás:
  • A petrezselyem virágzása nem jellemző, mert a növényt főként levélért termesztik. Ha azonban a petrezselyem virágzik, akkor az optimális PPDF-érték 100-150 μmol/m2/s, és a megvilágítási idő legalább 12-14 óra legyen naponta. Az optimális hőmérséklet a 18-22 Celsius fok között van.
 4. Termés:
  • A petrezselyem termése a vegetatív növekedési szakaszban kezdődik el. A termésképződés alatt a PPDF-értéknek legalább 150-250 μmol/m2/s-nak kell lennie, és a megvilágítási idő legalább 16-18 óra legyen naponta. Az optimális hőmérséklet a 18-22 Celsius fok között van.

A petrezselyem LED-es világítása, kiegészítő megvilágítása céljából, tökéletes megoldás a növényvilágító led szalag.

kep-10 A petrezselyem LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők vélemények
Növényvilágítás ledes megoldások webáruházunkban (palántanevelő led lámpák, led szalagok)

Van bármi kérdésed vagy hozzáfűzni va

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Legutóbbi hozzászólások

  Termék kereső

  Bármely paraméter külön külön megadható, a megfelelő termék megtalálásához
    

  Szűrés termékjellemzők szerint

  Bármely paraméter külön külön megadható, a megfelelő termék megtalálásához

  Kosár

  Termékkategóriák

  %d bloggers like this: