Kiemelt ajánlat

Eper palántázása


eper-palanta-kep

Ez a cikkünk a szamóca palántázásáról szól, és részletesen bemutatja a LED fények használatát a növények megvilágítására, valamint a megfelelő spektrumú fények kiválasztását és az optimális megvilágítási időket. Emellett tippeket ad a palánták gondozására és fejlődésének figyelemmel kísérésére.

Az eper palántázása szintén fontos kérdés a zöldségtermesztésben. Az alábbiakban összefoglalom az ideális körülményeket az eper palántázásához és termesztéséhez.

eper-palanta Eper palántázása Növények palántázása

Az eper palántázási ideje

Az eper magról is nevelhető, de általában a palántanevelés a szokványosabb módszer. Az optimális időpont a palántázásra a tavasz kora vagy késő ősz. Az eper palántázási ideje általában márciusban vagy áprilisban érdemes ültetni.

Eper palánták számára ideális hőmérséklet és páratartalom

Az eperpalánták számára legalább 16-18 °C-os hőmérséklet szükséges a nappalokon, és legalább 12-15 °C-os hőmérséklet az éjszakai órákban. A páratartalomnak magasnak kell lennie, körülbelül 80-90% -osnak.

eper-virag-term Eper palántázása Növények palántázása

A palánta virágzás és terméskötés időszaka és az ennek megfelelő páratartalom

Az eper palánták virágzásának és terméskötésének ideális hőmérséklete 15-20 °C. A páratartalomnak 60-70% körül kell lennie.

eper Eper palántázása Növények palántázása

Ez eper gyümölcs érési időszak és a páratartalom igénye

A gyümölcs érési ideális hőmérséklete 20-25 °C. A páratartalomnak 80-90% körül kell lennie.

Az eper palánták tápanyag igénye és talaj minőségének igénye

Az eper palánták nagyon érzékenyek a tápanyagokra. A jó minőségű talaj és az időben történő öntözés nagyon fontos a sikeres epertermesztéshez. Az eper tápanyagigénye magas, különösen a nitrogén és a kálium. Azonban a túlzott műtrágyázás túlzott levelezéshez és rosszabb minőségű gyümölcsökhöz vezethet.

Az eper palántázása kiegészítő megvilágítására tökéletes megoldás a növényvilágító led szalag.

kep-6 Eper palántázása Növények palántázása
Növényvilágítás ledes megoldások webáruházunkban (palántanevelő led lámpák, led szalagok)

Van bármi kérdésed vagy hozzáfűzni va

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .