Kiemelt ajánlat
növényvilágítás paprika termesztés 2

Paradicsom palántázása


paradicsom-palanta-kep

Az alábbi cikkben a paradicsom palántázásának LED-es világítással történő támogatásáról olvashatunk, beleértve a megfelelő spektrális összetételt és időzítést a növekedési szakaszokban. Továbbá bemutatják a legjobb fajtákat és termesztési módszereket is.

Paradicsom palántázás ideje

A paradicsom vetése általában február és március között történik a megfelelő növekedési szakaszokhoz. A paradicsom palántázás általában 6-8 hétre vannak szükségük, hogy megfelelő méretűvé nőjenek a kiültetéshez.

pari-csira-1 Paradicsom palántázása Növények palántázása

Paradicsom palántázás számára ideális hőmérséklet és páratartalom

A paradicsom palánták növekedési szakaszai különböző hőmérséklet- és páratartományokat igényelnek.

Az első 2-3 héten a magasabb hőmérséklet, kb. 24-26 Celsius-fok ajánlott, majd a hőmérsékletet fokozatosan csökkenteni kell 18-20 Celsius-fokra. A páratartalom az első időszakban magasabb, körülbelül 70-80% között kell legyen, majd a későbbi időszakokban csökkenteni lehet 40-60%-ra.

pari Paradicsom palántázása Növények palántázása

A paradicsom palánták tápanyag igénye

A paradicsom tápanyagigénye magas, és a növekedési ciklus különböző szakaszaiban eltérőek.

A magról történő szaporítás során az első két-három héten nincs szükség táplálékra, mivel a magban található tápanyagok elegendőek a kezdeti növekedéshez. Azonban a palánták növekedésével növekszik a tápanyagigényük. Fontos, hogy a megfelelő mennyiségű nitrogén, foszfor, kálium és más mikrotápanyagok álljanak rendelkezésre a növények számára, különösen a virágzás és termésképződés során. A megfelelő tápanyagellátás biztosítása érdekében használhatunk megfelelő összetételű és adagolású műtrágyákat.

Paradicsom palánták kiegészítő megvilágítására tökéletes megoldás a növényvilágító led szalag.

kep-7 Paradicsom palántázása Növények palántázása
Növényvilágítás ledes megoldások webáruházunkban (palántanevelő led lámpák, led szalagok)

Van bármi kérdésed vagy hozzáfűzni va

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .