Kiemelt ajánlat

Led csarnokvilágító lámpa 60W hideg fehér 5400 Lumen

23 979 Ft (Nettó: 18 881 Ft)

5400 lumen
200W fém halogén izzó helyett
fejátmérő: 400 mm, 5700K
sugárzási szög: 60°
Garancia 1 év

Engedélyezett utánrendelésre

Leírás

Led csarnokvilágító lámpa 60W közép fehér, 200W izzó helyett, 5400 Lumen,

Miért jó választás egy led csarnokvilágító lámpa? Miben tér el a hagyományos ipari körte izzóktól? Miért is kellene megvennünk az elsőre drágábbnak tűnő terméket, egy látszólag jól bevált hagyományos izzóval szemben?

Amit elsőként tudni érdemes, hogy ez nem led izzó mert a led valójában nem izzik, ám a mindennapokban ez az elnevezés az elterjedt. Azonban helyes megnevezés a led égő.

Tulajdonképpen ez annyit jelent, hogy a hagyományos villanykörtéhez képest nem egy fémszál felmelegedésével (izzásával) éri el a fénykibocsátást. Led fényforrások esetében mindezt elektronok felszabadulása idézi elő.

Általános tulajdonságai:

  • 200W hagyományos (nem ledes) izzó helyett alkalmazható, közép fehér fehér fényű 60W Led csarnokvilágító lámpa alumínium-műanyag házban.
  • 5700 Kelvin színhőmérséklet. Jó látási körülményeket biztosító hideg fehér fehér fény.
  • 60° világítási szöggel.
  • Fényárama 5400 lumen.
  • teljes magassága 357 mm,
  • fej átmérője 400 mm.

SMD (surface mounted device-felületszerelt alkatrész) led technológiának köszönhetően kevesebb fogyasztással képes azonos vagy akár jobb fényerőre is.
Mivel a LED fényforrás az áramot első sorban nem hőtermelésre használja fel, hanem a világításra, így tized annyi fogyasztással érhető el azonos fényerő egy hagyományos villanykörtéhez (ipari körte izzó) képest. (Egy 6W led égő, körülbelül egy 60 W-os izzónak felel meg).
A minimális hőtermelésnek köszönhetően kiválóan alkalmas olyan helyekre, ahol számít az izzó hőmérséklete (pl: gyerekszoba), hiszen több órás világítást követően is “megfogható kézzel”, nem éget.

A termék dekoratív, modern megjelenéssel és hosszú üzemidővel rendelkezik.

Ez a led csarnokvilágító lámpa energiatakarékos

A hagyományos (wolframszálas) izzók várható élettartalma 1000 óra. Ennek a Led égőnek 30.000 óra a várható üzemideje. Így 30 db hagyományos izzót kellene vásárolni annyi idő alatt, amíg ez a led ipari körte égő működni fog.

Az alacsony fogyasztásának és hosszú élettartamának köszönhetően használat alatt jelentős energiamegtakarítás érhető el vele. A megtakarítás a led ipari körte égő teljes üzemideje alatt akár 60,000-Ft is lehet (a jelenlegi villamosenergia árak mellett) egy hagyományos 60W ipari körte izzó használatához képest.

Ha ezt a led csarnokvilágító lámpát  választja egy hagyományos izzó helyett (4 órás napi használat mellett), 3 hónap után az égő már „hasznot is fog hajtani”.

Ez a led csarnokvilágító lámpa javítja a komfort érzetet

Közép fehér (5700 Kelvin színhőmérsékletű). fény Kiválóan megfelel, dolgozó és tanuló terekbe, közösségi szobákba , fürdőkbe vagy bármilyen helységbe ahol olvas. A hideg fehér fény segít koncentrálni.

A termék magassága 357 mm, a fej átmérője 400 mm, melynek hála viszonylag szűk helyekre is befér, vagyis méretei alkalmassá teszik a kisebb méretű csillárokba történő felhasználásra is.

A lámpa bekötése direkt módon történik a 230V-os hálózatba, hasonlatosan más komplett lámpatestekhez.

Egy lámpa teljesítményét első sorban nem a villamos teljesítmény (watt) határozza meg hanem a termék lumenben meghatározott fényérama.

Általános szabályként azt lehet mondani, hogy a hagyományos (wolfram szálas) izzók minden egy wattjára kb. 10 lumen jut. Ez azt jelenti, hogy esetünkben, ha egy hagyományos 60 wattos izzót szeretnénk helyettesíteni ledes égővel, akkor 60×10 lumennel kell számolnunk, tehát nagyjából 600 lumenes led izzót kell választani. Fontos, hogy nem elég csak a Watt számot figyelni egy led égő kiválasztásakor, hiszen az azonos villamos teljesítményű ledek lumenszáma eltérhet!

Az általunk forgalmazott led csarnokvilágító lámpa fénye homogén, a ledek nem látszanak, nem zavaróak.

További előnyei

Amíg egy hagyományos Wolfram izzó esetében a világítási szög 360°, ez a led égő az smd technológiának köszönhetően irányítottabb 60°-os fényt sugároz, melynek hála a megvilágítani kívánt területre több fény jut. A 60°-os világítási szög azt eredményezi, hogy 5 méter magasról ez a lámpa egy 7 méter átmérőjű terület megvilágítására alkalmas.

A led smd égők számos jó tulajdonsággal rendelkeznek, aminek köszönhetően érdemes leváltani a hagyományos Wolfram szálas izzókat. Ez a led ipari körte az alacsonyabb fogyasztás, kevesebb hőtermelés és a sokkal hosszabb üzemidő mellett, nem bocsájt ki UV sugárzást sem.

Más energiatakarékos világítótestekkel (pl. kompakt fénycsövek) ellentétben, bekapcsoláskor azonnal világít, nincs „bemelegedési idő”. A termék bírja a gyakori fel-le kapcsolgatást, valamint a hálózati feszültségingadozásokat is jól tűri, nem megy tönkre.

Nem is beszélve arról, hogy a LED diódák újrahasznosítható anyagokból készülnek, míg az egyéb izzók esetében az elhasználódott elektronikus részeket külön veszélyes hulladékként kell kezelni.

Ez a led csarnokvilágító lámpa óvja szeme egészségét 

A kereskedelmi forgalomban megtalálhatóak olyan – mára korszerűtlen – led égők, amelyek fénye a hálózati váltóáram hatására finoman, alig észrevehetően vibrál. Az általunk forgalmazott led égők fénye nem vibrál.

A vibráló fényű égők alkalmazása nem javasolt, legfeljebb olyan helyeken, ahol rövid ideig van szükség a megvilágításra (pl. kamra). Tartós tartózkodású helyeken (pl. nappali, konyha…stb.) csak vibrálás mentes led égőket célszerű alkalmazni, mint például ez a termék mely garantáltan nem bántja a szemet és nem okoz fejfájást sem.

A termék 12 hónap garanciával rendelkezik.

További információk

feszültség:

fogyasztás/teljesítmény

fényáram:

fényintenzitás:

szín/színhőmérséklet:

világítási szög:

védettség:

méret:

foglalat/bekötési mód:

GARANCIA:

helyettesíthető hagyományos izzó

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Érdekelhetnek még…

Led termék szűrő