Led spot égő 5W, közép fehér, GU10

919 Ft (Nettó: 724 Ft)

50W halogen spot helyett
490 lumen, világítási szög: 120°
4200K,
Garancia 3 év

Engedélyezett utánrendelésre

SKU: 11451 Category: Tags:

Leírás

Led spot égő 5W közép fehér, 50W izzó helyett, 490 Lumen, GU10 foglalat, 50mm fejátmérő!

Miért jó választás egy led spot égő? Miben tér el a hagyományos spot izzóktól? Miért is kellene megvennünk az elsőre drágábbnak tűnő terméket, egy látszólag jól bevált hagyományos izzóval szemben?

Amit elsőként tudni érdemes, hogy ez nem led izzó, mert a led valójában nem izzik, ám a mindennapokban ez az elnevezés az elterjedt. Azonban a helyes megnevezés a led égő.

Tulajdonképpen ez annyit jelent, hogy a hagyományos villanykörtéhez képest nem egy fémszál felmelegedésével (izzásával) éri el a fénykibocsátást. Led fényforrások esetében mindezt elektronok felszabadulása idézi elő.

Mi is az a led spot égő? A hivatalos elnevezése a szakzsargon szerint „Irányított fényű lámpa”. A spot elnevezést azért kapta, mert a tereknek csupán kis részét képes megvilágítani. A led spotok fénye könnyen felismerhető fényoszlopot alkot, így ez az égőfajta tökéletesen szolgál olvasólámpákba, vitrinek megvilágítására, álmennyezetekbe vagy bútorokba rejtett lámpába, bármely szobába ahova modern stílusú megvilágítást szánna.

Általános tulajdonságai:

  • 50W hagyományos (nem ledes) izzó helyett alkalmazható, közép fehér fényű 5W Led spot égő alumínium-műanyag házban
  • 4000 Kelvin színhőmérséklet. Kellemes hangulatot árasztó közép fehér fény.
  • Tejfehér (nem átlátszó) burával, 120° világítási szöggel.
  • Fényárama 490 lumen.
  • Bármilyen GU10 (bajonettzáras) foglalatba behelyezhető
  • teljes hossza 60 mm,
  • fejátmérője 50 mm.

SMD (surfacemounteddevice-felületszerelt alkatrész) led technológiának köszönhetően kevesebb fogyasztással képes azonos vagy akár jobb fényerőre is.
Mivel a LED fényforrás az áramot elsősorban nem hőtermelésre használja fel, hanem a világításra, így tizedannyi fogyasztással érhető el azonos fényerő egy hagyományos villanykörtéhez (spot izzó) képest. (Egy 6W led égő, körülbelül egy 60 W-os izzónak felel meg).
A minimális hőtermelésnek köszönhetően kiválóan alkalmas olyan helyekre, ahol számít az izzó hőmérséklete (pl. gyerekszoba), hiszen többórás világítást követően is “megfogható kézzel”, nem éget.

A termék dekoratív, modern megjelenéssel és hosszú üzemidővel rendelkezik.

Ez a led spot égő energiatakarékos

A hagyományos (volfrámszálas) izzók várható élettartalma 1000 óra. Ennek a Led égőnek 30.000 óra a várható üzemideje. Így 30 db hagyományos izzót kellene vásárolni annyi idő alatt, amíg ez a led spot égő működni fog.

Alacsony fogyasztásának és hosszú élettartamának köszönhetően használat alatt jelentős energiamegtakarítás érhető el vele. A megtakarítás a led spot égő teljes üzemideje alatt akár 60,000-Ft is lehet (a jelenlegi villamosenergia árak mellett) egy hagyományos 60W spot izzó használatához képest.

Ha ezt a led spot égőt választja egy hagyományos izzó helyett (4 órás napi használat mellett), 3 hónap után az égő már „hasznot is fog hajtani”.

Ez a led spot égő javítja a komfortérzetet

Közép fehér (4000-4500 Kelvin színhőmérsékletű). fény Kiválóan megfelel, dolgozó és tanuló terekbe, közösségiszobákba , fürdőkbe vagy bármilyen helységbe ahol olvas. A hideg fehér fényhez hasonlóan segít koncentrálni. A közép fehér színhőmérséklet barátságosabb a szemnek, a fényhőmérsékletek közül a legjobban adja vissza a színeket és ez a fény hasonlít a legjobban a nap fényéhez. . Aki kedvenc dolgozó szobájába vagy nappalijába szeretne tiszta, de nem hideg fényforrást annak ezt a színhőmérsékletet ajánljuk.

A GU10  (bajonettzáras) foglalat régebben többnyire üzlethelyiségekben volt elterjedt, ám manapság már számos otthonban is megtalálható. Fontos kiemelni, hogy az égő cseréje nem igényel szaktudást. A GU10 foglalattal ellátott termékeket két egyszerű mozdulattal lehet cserélni. A bajonettzáras foglalatnak köszönhetően a régi égőt enyhén balra forgatjuk, majd kihúzzuk, az újat pedig a foglalatba való behelyezés után enyhén jobbra forgatva rögzítjük. A termék teljes hossza 60 mm, a fej átmérője 50 mm, ezért viszonylag szűk helyekre is befér, vagyis méretei alkalmassá teszik a kisebb méretű csillárokba történő felhasználásra is.

Egy lámpa teljesítményét elsősorban nem a villamos teljesítmény (watt) határozza meg, hanem a termék lumenben meghatározott fényárama.

Általános szabályként azt lehet mondani, hogy a hagyományos (volfrámszálas) izzók minden egy wattjára kb. 10 lumen jut. Ez azt jelenti, hogy esetünkben, ha egy hagyományos 60 wattos izzót szeretnénk helyettesíteni ledes égővel, akkor 60 x10 lumennel kell számolnunk, tehát nagyjából 600 lumenes led izzót kell választani. Fontos, hogy nem elég csak a watt számot figyelni egy led égő kiválasztásakor, hiszen az azonos villamos teljesítményű ledek lumenszáma eltérhet!

Az általunk forgalmazott led spot égők fénye homogén, a ledek nem látszanak, nem zavaróak.

További előnyei

Amíg egy hagyományos volfrámizzó esetében a világítási szög 360°, a led égő az smd technológiának köszönhetően irányítottabb, 120°-os fényt sugároz. Ennek köszönhetően a megvilágítani kívánt területre több fény jut.

A led smd égők számos jó tulajdonsággal rendelkeznek, tehát érdemes leváltani a hagyományos volfrámszálas izzókat. Ez a led spot az alacsonyabb fogyasztás, kevesebb hőtermelés és a sokkal hosszabb üzemidő mellett, nem bocsájt ki UV sugárzást sem.

Más energiatakarékos világítótestekkel (pl. kompakt fénycsövek) ellentétben, bekapcsoláskor azonnal világít, nincs „bemelegedési idő”. A termék bírja a gyakori fel-le kapcsolgatást, valamint a hálózati feszültségingadozásokat is jól tűri, nem megy tönkre.

Nem is beszélve arról, hogy a LED diódák újrahasznosítható anyagokból készülnek, míg az egyéb izzók esetében az elhasználódott elektronikus részeket külön veszélyes hulladékként kell kezelni.

Ez a led spot égő óvja szeme egészségét 

A kereskedelmi forgalomban találhatóak olyan – mára korszerűtlen – led égők, amelyek fénye a hálózati váltóáram hatására finoman, alig észrevehetően vibrál. Az általunk forgalmazott led égők fénye nem vibrál.

A vibráló fényű égők alkalmazása nem javasolt. Legfeljebb ott használjunk ilyeneket, ahol rövid ideig van szükség a megvilágításra (pl. kamra). Ahol gyakran és hosszan tartózkodunk (pl. nappali, konyha …stb.), csak vibrálás mentes led égőket célszerű alkalmazni, mint például ez a termék, mely garantáltan nem bántja a szemet és nem okoz fejfájást sem.

A termék 36 hónap garanciával rendelkezik.

További információk

feszültség:

fogyasztás/teljesítmény

fényáram:

szín/színhőmérséklet:

világítási szög:

védettség:

méret:

foglalat/bekötési mód:

GARANCIA:

helyettesíthető hagyományos izzó

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Led termék szűrő