Kiemelt ajánlat
növényvilágítás chili paprika termesztés

Led körte égők

Led körte égők

Miért jó választás egy led körte égő? Miben tér el a halogén izzóktól? Miért is kellene megvennünk az elsőre drágábbnak tűnő terméket, egy látszólag jól bevált hagyományos izzóval szemben?

Amit elsőként tudni érdemes, hogy ezek nem led izzók mert a led valójában nem izzik, ám a mindennapokban ez az elnevezés az elterjedt. Azonban helyes megnevezés a led égő.

Tulajdonképpen ez annyit jelent, hogy a hagyományos villanykörtéhez képest nem egy fémszál felmelegedésével (izzásával) éri el a fénykibocsátást. Led fényforrások esetében mindezt elektronok felszabadulása idézi elő.

Led körte égők jellemző általános tulajdonságai:

 • teljesítmény [W]
  • 3-15W
 • helyettesíthető hagyományos izzó teljesítménye [W]
  • 30-150W
 • világítási szög
  • 180°
  • 270°
 • színhőmérséklet:
  • hideg fehér  (6000-6500 Kelvin)
  • közép fehér (4000-4200 Kelvin)
  • meleg fehér (2700-3000 Kelvin)
 • búra színe:
  • átlátszó
  • tej fehér
 • fényáram
  • 300 – 1500 Lumen
  • fényerő szabályozható kivitelben is
 • foglalat:
  • E27 normál
  • E14 mignon
 • teljes hossza, fejátmérő
 • garancia
  • 12-36 hónap

SMD (surface mounted device-felületszerelt alkatrész) led technológiának köszönhetően kevesebb fogyasztással képes azonos vagy akár jobb fényerőre is.
Mivel a LED fényforrás a keletkezett áramot első sorban nem hőtermelésre használja fel, hanem a világításra, így kb 10% fogyasztással érhető el azonos fényerő egy hagyományos izzó esetén. (Egy 4W led égő, körülbelül egy 40 W-os izzónak felel meg).
A minimális hőtermelésnek köszönhetően kiválóan alkalmas olyan helyekre, ahol számít az izzó hőmérséklete (pl: gyerekszoba), hiszen több órás világítást követően is “megfogható kézzel”, nem éget.

A led körte égők dekoratív, modern megjelenéssel és hosszú üzemidővel rendelkeznek.

A led körte égő energiatakarékos

A hagyományos (wolframszálas) izzók várható élettartalma 1000 óra. A Led körte égők esetében ez  30.000 óra. Így 30 db hagyományos izzót kellene vásárolni annyi idő alatt, amíg egy led égő működni fog.

Az alacsony fogyasztásának és hosszú élettartamának köszönhetően használat alatt jelentős energiamegtakarítás érhető el vele. A megtakarítás egy 6W-os led égő teljes üzemideje alatt akár 60,000-Ft is lehet (a jelenlegi villamosenergia árak mellett) egy hagyományos 60W körte izzó használatához képest.

Ha egy led égőt választ egy hagyományos izzó helyett (4 órás napi használat mellett), 3 hónap után az égő már „hasznot is fog hajtani”.

A led körte égő javítja a komfort érzetet

A led körte égők színhőmérséklete megválasztható

hideg fehér (6000 Kelvin színhőmérsékletű) fény kiválóan megfelel munkaterületekre, irodákba, műhelybe, illetve olyan helyiségekbe ahol nélkülözhetetlennek bizonyul a megfelelő fényviszonyok kialakítása. A hideg fehér fény segít összpontosítani, koncentrálni. Annak aki szeretne eltérni a megszokottól esetleg munkahelyére keres új világítást, ezt a színhőmérsékletet javasoljuk.

Közép fehér (4000-4500 Kelvin színhőmérsékletű). fény Kiválóan megfelel, dolgozó és tanuló terekbe, közösségi szobákba, fürdőkbe vagy bármilyen helységbe, ahol olvas. A hideg fehér fényhez hasonlóan segít koncentrálni. A közép fehér színhőmérséklet barátságosabb a szemnek, a fényhőmérsékletek közül a legjobban adja vissza a színeket és ez a fény hasonlít a legjobban a nap fényéhez. Aki kedvenc dolgozó szobájába vagy nappalijába szeretne tiszta, de nem hideg fényforrást annak ezt a színhőmérsékletet ajánljuk.

A meleg fehér led körte égőket nappaliba, hálószobába, közösségi terekbe ajánljuk, valamint olyan helyszínekre, ahol a nyugodt hangulat megteremtésére törekszünk.

Általánosságban elmondható, hogy a meleg fehér színhőmérsékletű led fényforrások inkább sárgásabb fénnyel világítanak és leginkább a hagyományos izzó színéhez hasonlítanak. Annak aki nem szeretne eltérni a megszokottól, akkor ezt a színhőmérsékletet javasoljuk.

Led körte égők teljesítménye

Egy lámpa teljesítményét első sorban nem a villamos teljesítmény (watt) határozza meg hanem a termék lumenben meghatározott fényérama.

Általános szabályként azt lehet mondani, hogy a hagyományos (wolfram szálas) izzók minden egy wattjára kb. 10 lumen jut. Ez azt jelenti, hogy esetünkben, ha egy hagyományos 60 wattos izzót szeretnénk helyettesíteni ledes égővel, akkor 60×10 lumennel kell számolnunk, tehát nagyjából 600 lumenes led izzót kell választani. Fontos, hogy nem elég csak a Watt számot figyelni egy led égő kiválasztásakor, hiszen az azonos villamos teljesítményű ledek lumenszáma eltérhet!

Az általunk forgalmazott led körte égők fénye homogén, a ledek nem látszanak, nem zavaróak.

Led körte égők további előnyei

Amíg egy hagyományos Wolfram izzó esetében a világítási szög  közel 360°, a led égő az smd technológiának köszönhetően irányítottabb  fényt sugároz, melynek hála a megvilágítani kívánt területre több fény jut.

A led smd égők számos jó tulajdonsággal rendelkeznek, aminek köszönhetően érdemes leváltani a hagyományos Wolfram szálas izzókat. Ez a led körte az alacsonyabb fogyasztás, kevesebb hőtermelés és a sokkal hosszabb üzemidő mellett, nem bocsájt ki UV sugárzást sem.

Más energiatakarékos világítótestekkel (pl. kompakt fénycsövek) ellentétben, bekapcsoláskor azonnal világít, nincs „bemelegedési idő”. A termék bírja a gyakori fel-le kapcsolgatást, valamint a hálózati feszültségingadozásokat is jól tűri, nem megy tönkre.

Nem is beszélve arról, hogy a LED diódák újrahasznosítható anyagokból készülnek, míg az egyéb izzók esetében az elhasználódott elektronikus részeket külön veszélyes hulladékként kell kezelni.

A led körte égő óvja szeme egészségét 

A kereskedelmi forgalomban megtalálhatóak olyan – mára korszerűtlen – led égők, amelyek fénye a hálózati váltóáram hatására finoman, alig észrevehetően vibrál. Az általunk forgalmazott led égők fénye nem vibrál.

A vibráló fényű égők alkalmazása nem javasolt, legfeljebb olyan helyeken, ahol rövid ideig van szükség a megvilágításra (pl. kamra). Tartós tartózkodású helyeken (pl. nappali, konyha…stb.) csak vibrálás mentes led égőket célszerű alkalmazni, mint például ez a termék mely garantáltan nem bántja a szemet és nem okoz fejfájást sem.

1–10 termék, összesen 46 db

Products %1$from% - 10 from 46. Products on page %2$select_form%

Led termék szűrő