Kiemelt ajánlat
növényvilágítás chili paprika termesztés

Led tápegység 150W, DC12V, keskeny, ipari kivitel

8 165 Ft (Nettó: 6 429 Ft)

Fém házban, IP20 védettség,
DC 12V, 12,5A, 
garancia: 1 év

3 készleten

Leírás

Led tápegység 150W, DC12V, fém ház, IP20, nem vízálló, ipari kivitel!

Miért van szükségünk led tápegységre a led szalagunkhoz? Hogyan tudjuk megválasztani a számunkra szükséges tápegység teljesítményét?

A led szalagok, led modulok nem a hálózati AC230V feszültségről működnek, ezért működtetésükhöz led tápegység szükséges. Általában DC12V (egyenáramú) tápegységek használata az elterjedt (led chipek kis feszültségről működnek), de DC24V led tápegységek is kaphatók. A tápegységek feladata a ledek megfelelő egyenáramú táplálása.

Ez a led tápegység 150W teljesítményű és DC12V tápfeszültség biztosítására szolgál. A tápegység keskeny kivitelezésű, méreteinek köszönhetően kisebb helyen is elfér, az általános méretű tápegységekhez képest.

A tápegységek legfontosabb jellemzője a teljesítmény. Az, hogy mekkora teljesítményű (hány Wattos) tápegységet kell választanunk, attól függ hány méter ledsort szeretnénk beépíteni. A tápegységek teljesítményét kétféle módon szokták meghatározni. (A két mód lényegében azonos, csupán a megadott jellemző paraméter különböző)

  1. A villamos teljesítményt adják meg watt [W] mértékegységgel. Ennek a terméknek az esetében: 150W
  2. A maximális áramerősséget adják meg amper [A] mértékegységgel. Ennek a terméknek az esetében: 12,5A

(A villamos teljesítmény: P=UI. – “U” feszültség, “I” áramerősség – így ennél a DC12V led tápegységnél P = 12V12,5A = 150W)

Ipari kivitelű led tápegység

Ez a led tápegység ipari kivitelű. Ezért a kimondottan lakossági (otthoni) felhasználásra szánt tápegységektől eltérően – megfelelő üzemeltetési feltételek esetén – akár a névleges maximális teljesítmény 100%-ig terhelhető. Vannak olyan világítási feladatok, amelyek gyakran folyamatosan működnek (pl. akvárium világítás, növények ledes megvilágítása, reklám világítások …stb.) így a tápegység számára folyamatos üzemelést jelentenek. Ezekre a feladatokra az ipari kivitelű tápegységek alkalmazandók, mert azok nagy előnye, hogy alkalmasak akár 24 órás folyamatos üzemelésre is teljes terhelés mellett.

A tápegységek telepítésekor a maximális terhelhetőség és hosszú élettartam érdekében ügyelni kell arra, hogy a megfelelő hűtés, – ez jól szellőző helyet igényel – megoldott legyen. Az ipari kivitelű tápegységek fém házzal készülnek, ahogy ez a led tápegység is, így a jó hővezetésnek köszönhetően, megfelelően szellőző helyen a termék optimális hőmérsékleten tud működni, így a túlmelegedés veszélye nem áll fent.

IP20 Védettség

Ez a tápegység IP20 védettséggel rendelkezik. Így párás, vizes helyekre, kültérre nem ajánljuk, csak abban az esetben, ha a tápegység víztől való védelme megfelelően megoldott.

Alkalmazhatóság (példák):

Az áruházunkban kínált led szalagokhoz minden esetben mellékelünk egy tápegység választó segédtáblázatot, amely 1-25m led szalag hossz között (1m-es lépéskben) segít a megfelelő tápegység méretének (teljesítményének) kiválasztásában.

A tápegység 12 hónap garanciával rendelkezik!

További információk

feszültség:

fogyasztás/teljesítmény

védettség:

GARANCIA:

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Led termék szűrő