növényvilágítás chili paprika termesztés

Led Filament nagy gömb (125 mm) égő 6W, E27 borostyán búrás

4 459 Ft (Nettó: 3 511 Ft)

60 W hagyományos izzó helyett
470 Lumen, 2700K, fejátmérő: 60mm
hangulatvilágításhoz

A borostyán búrája és az extra meleg színe miatt különleges design világítás, akár egy szál vezetéken lógva is hangulatos!

Engedélyezett utánrendelésre

Leírás

Led Filament nagy gömb égő 6W, borostyán sárga dekor-búrás led. 125 mm, 500 Lumen, 50W izzó helyett. E27, 2100K, extra meleg fehér!

A borostyán búrája és az extra meleg színe miatt különleges design világítás, akár egy szál vezetéken lógva is hangulatos!

Led Filament nagy gömb égő 6W, borostyán sárga üveges, extra meleg fehér 2100 kelvin, E27, 500 lumen, Miért jó választás egy led körte égő? Miben tér el a hagyományos körte izzóktól? Miért is kellene megvennünk az elsőre drágábbnak tűnő terméket, egy látszólag jól bevált hagyományos izzóval szemben?

Amit elsőként tudni érdemes, hogy ez nem led izzó mert a led valójában nem izzik, ám a mindennapokban ez az elnevezés az elterjedt. Azonban helyes megnevezés a led égő.

Tulajdonképpen ez annyit jelent, hogy a hagyományos villanykörtéhez képest nem egy fémszál felmelegedésével (izzásával) éri el a fénykibocsátást. Led fényforrások esetében mindezt elektronok felszabadulása idézi elő.

A Filament led égők sajátosságai

A led égők egyik “hátránya” az, hogy modern megjelenésükkel bizonyos helyeken alkalmazva kilógnak, kilóghatnak a környezetből. Ez persze személyes irányultság kérdése, mert van akinek tetszik egy korszerű elem régies környezetben, és van akinek nem. (Ízlésről vitatkozni azonban értelmetlen, hiszen ki-ki saját elképzelései szerint kedvel, vagy nem kedvel bizonyos helyzeteket.)

A led világítótestek gyártói azonban igyekeznek minden igényt kiszolgálni, így a Filament led dekor égők formájában megszületett a jóval kisebb esztétikai kompromisszumot igénylő, energiatakarékos led égő. Régies hatású megjelenésével, 2000 Kelvin színhőmérsékletű fényével, jól illeszkedik akár várak, kastélyok világítási rendszerébe és megjelenésébe.

A megvilágítás sárgás színvilága a gyertyák és fáklyák fényét idézi. Esztétikus kialakítása, az izzószálra emlékeztető led kiképzés Retro hatású megjelenést ad a Filament körte égőknek.

Általános tulajdonságai:

  • 50W hagyományos (nem ledes) izzó helyett alkalmazható, hideg fehér fényű 6W Led fikament körte égő.
  • 2100 Kelvin színhőmérséklet. Kellemes hangulatot árasztó borostyán sárga fény.
  • Átlátszó búrával, 360° világítási szöggel.
  • Fényárama 500 lumen.
  • Bármilyen E27 (normál) foglalatba behelyezhető
  • teljes hossza 175 mm,
  • fej átmérője 125 mm.

A termék dekoratív, modern megjelenéssel és hosszú üzemidővel rendelkezik.

Ez a led filament körte égő energiatakarékos

A hagyományos (wolframszálas) izzók várható élettartalma 1000 óra. Ennek a Led égőnek 30.000 óra a várható üzemideje. Így 30 db hagyományos izzót kellene vásárolni annyi idő alatt, amíg ez a led körte égő működni fog.

Az alacsony fogyasztásának és hosszú élettartamának köszönhetően használat alatt jelentős energiamegtakarítás érhető el vele. A megtakarítás a led körte égő teljes üzemideje alatt akár 50,000-Ft is lehet (a jelenlegi villamosenergia árak mellett) egy hagyományos 50W körte izzó használatához képest.

Ha ezt a led körte égőt választja egy hagyományos izzó helyett (4 órás napi használat mellett), 3 hónap után az égő már „hasznot is fog hajtani”.

A led filament körte égő javítja a komfort érzetet

A  hidegfehér (2100 Kelvin színhőmérsékletű) fény kiválóan megfelel olyan helyiségekbe ahol hangulatos megvilágítás a cél. A sárgás tónusú fehér fény fény segít a megfelelő hangulat kialakításában.

Az E27 (normál) foglalat a háztartásokban az egyik leggyakrabban előforduló típus. Fontos kiemelni, hogy ezen égő cseréje nem igényel szaktudást. Az E27 foglalat ezen kívül tartós, szilárd kapcsolatot biztosít, hiszen nagy fémfelületek érintkeznek.

A termék teljes hossza 175 mm, a fej átmérője 125 mm,

Egy lámpa teljesítményét első sorban nem a villamos teljesítmény (watt) határozza meg hanem a termék lumenben meghatározott fényérama.

Általános szabályként azt lehet mondani, hogy a hagyományos (wolfram szálas) izzók minden egy wattjára kb. 10 lumen jut. Ez azt jelenti, hogy esetünkben, ha egy hagyományos 60 wattos izzót szeretnénk helyettesíteni ledes égővel, akkor 60×10 lumennel kell számolnunk, tehát nagyjából 600 lumenes led izzót kell választani. Fontos, hogy nem elég csak a Watt számot figyelni egy led égő kiválasztásakor, hiszen az azonos villamos teljesítményű ledek lumenszáma eltérhet!

Az általunk forgalmazott led körte égők fénye homogén, a ledek nem látszanak, nem zavaróak. A Filament égők sajátja, hogy a ledek a hagyományos izzószálra emlékeztetnek.

További előnyei

A led smd égők számos jó tulajdonsággal rendelkeznek, aminek köszönhetően érdemes leváltani a hagyományos Wolfram szálas izzókat. Ez a led körte az alacsonyabb fogyasztás, kevesebb hőtermelés és a sokkal hosszabb üzemidő mellett, nem bocsájt ki UV sugárzást sem.

Más energiatakarékos világítótestekkel (pl. kompakt fénycsövek) ellentétben, bekapcsoláskor azonnal világít, nincs „bemelegedési idő”. A termék bírja a gyakori fel-le kapcsolgatást, valamint a hálózati feszültségingadozásokat is jól tűri, nem megy tönkre.

Nem is beszélve arról, hogy a LED diódák újrahasznosítható anyagokból készülnek, míg az egyéb izzók esetében az elhasználódott elektronikus részeket külön veszélyes hulladékként kell kezelni.

Ez a led körte égő óvja szeme egészségét 

A kereskedelmi forgalomban megtalálhatóak olyan – mára korszerűtlen – led égők, amelyek fénye a hálózati váltóáram hatására finoman, alig észrevehetően vibrál. Az általunk forgalmazott led égők fénye nem vibrál.

A vibráló fényű égők alkalmazása nem javasolt, legfeljebb olyan helyeken, ahol rövid ideig van szükség a megvilágításra (pl. kamra). Tartós tartózkodású helyeken (pl. nappali, konyha…stb.) csak vibrálás mentes led égőket célszerű alkalmazni, mint például ez a termék mely garantáltan nem bántja a szemet és nem okoz fejfájást sem.

A termék 12 hónap garanciával rendelkezik.

További információk

feszültség:

fogyasztás/teljesítmény

fényáram:

szín/színhőmérséklet:

világítási szög:

védettség:

méret:

foglalat/bekötési mód:

GARANCIA:

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Led termék szűrő