Kiemelt ajánlat
növényvilágítás paprika termesztés 2

COB led szalag középfehér (480 led/m), extra fényerő

3 350 Ft (Nettó: 2 638 Ft)

1300 Lumen/m, 8 mm, 
9 W/m, IP44, 4000 K, 
garancia: 1 év

Engedélyezett utánrendelésre

Leírás

COB led szalag. 480 led/m, 1300 lumen/m, középfehér 4000K IP44, “E” dupla fényerő

Hangulatvilágítással tenné stílusossá lakása fényét, kellene egy korszerű ledsor a szobába? Erős mégis szembarát fényt szeretne otthonába? Könnyen felszerelhető, mégis tartós, hatékony megoldást keres?

Kiváló megoldást nyújthat ez az COB led szalag.

COB-led-szalag-600x269 COB led szalag középfehér (480 led/m), extra fényerő

A Chip On Board technológiával készült COB led szalag a led szalagok új generációja. Gyakorlatilag egy egybefüggő fénycsíkot alkot a világító felülete. A led szalagra integrált led chip-ek, gyakorlatilag összeérnek. A 480 led/m telepítési sűrűség kiemelkedik a hagyományos led szalagok közül.. A nagy led sűrűség eredményeként a fényteljesítmény/elektromos fogyasztás aránya jobb mint a elődjei esetében. Ez nem “csak” energiatakarékosságot eredményez. Kisebb tápegységgel, kisebb méretekben lehet világítási feladatokat megoldani. Ez alacsonyabb kivitelezési költségeket eredményez.

Dotless led szalag (folyamatos, pont mentes fénysáv)

DOTLESS led szalag. A DOTLESS jelző arra utal, hogy a led csík folyamatos, megszakítás nélküli fényt szolgáltat.

COB-led-szalag-2-600x229 COB led szalag középfehér (480 led/m), extra fényerő
COB led szalag DOTLESS

A COB led szalag 25 mm-ként darabolható, a hagyományos led szalagokhoz hasonlóan. Hajlékony, gyakorlatilag a hagyományos led szalagokkal azonos módon telepíthető. Forrasztható érintkező kivezetésekkel rendelkezik.

COB-led-szalag-3-300x139 COB led szalag középfehér (480 led/m), extra fényerő

Napjainkban a led szalag világítás készítés kifejezett népszerűségnek örvend a lakossági felhasználás körében, hiszen kedvező a ledsor ára, illetve egyszerűen és sokoldalúan beépíthető. Gyakorlatilag a led szalagok megjelenésével olyan területek megvilágítása lehetséges, amelyet korábban sosem gondoltunk volna. Felhasználási területének csak a képzelet szab határokat, hiszen a nagy teljesítménye által kiválóan alkalmas, hogy általános világításként használjuk, de emellett funkcionális és design kiegészítőnek is szolgálnak.

Extra fényteljesítmény, alacsony fogyasztás

Egy led szalag teljesítményét alapvetően nem a Wattban megadott villamos teljesítménye (fogyasztása) határozza meg, hanem sokkal inkább a lumenben megadott fényárama. Ezt az értéket a led szalagok esetében (a fogyasztáshoz hasonlóan) mindig egy méterre vonatkoztatva adják meg a gyártók. Így pl. ebből a led szalagtól, 5m beépítése esetén 5*1300 lumen, azaz 6500 lumen fényáramot várhatunk. Ez megfelel kb. 600W hagyományos izzó fényteljesítményének. A COB technológiának köszönhetően, ezt a fényáramot csupán 5*9W=45W villamos fogyasztás mellett állítja elő, szemben a hasonló fényáramú hagyományos led szalaggal (Led szalag közép fehér 5050 chip (60 led/m), extra fényerő), amelyet azonos fényteljesítmény jellemez, de 5*13,2W =66W villamos fogyasztás mellett. Ez több mint 40%-al magasabb érték, mint a COB led szalag esetében.

A led szalag 8 mm széles. A közép fehér (4000 Kelvin színhőmérsékletű) fény hasonlít leginkább a nap fényének színére. Kiválóan alkalmas konyhába, nappaliba, fürdőszobába a természetes fényerejének köszönhetően.

A termék IP44 mérsékelten vízálló!

Bár a ledes világítások által termelt hő jóval kevesebb mint a hagyományos izzószálas világítás esetében, de hosszabb élettartam érdekében a ledek által termelt hőt is célszerű elvezetni a led szalagtól. Ezért a led szalagokat célszerű aluprofilra vagy más fémes, jó hővezető felületre ragasztva beépíteni.

Az alumínium vagy fém vázakhoz való könnyed rögzítés érdekében a led szalag öntapadós felülettel is rendelkezik! A ragasztó a szalag hátulján található meg. Egyszerűen el kell távolítani a védőfóliát majd a felületre simítani. Ezt ellenben tartós, több éves tapadás érdekében ajánlott plusz ragasztóval megerősíteni!

Dimmer alkalmazása

A led szalag világítás készítése egyszerű feladat ezzel a led szalaggal. Legyen az egy polc, ágy vagy asztal alja, a tökéletes méretre szabhatóságnak hála bármely ötlet könnyedén megvalósítható. Hangulat világításnak szánva ajánlunk mellé fényerő szabályozót is a kívánt fényhatás érdekében.

Az extra fényerő miatt megfontolandó a dimmerrel (fényerőszabályozóval) együtt történő beépítés. A dimmer lehetővé teszi a mindenkori igényeknek megfelelő fényerő beállítását. Ez javítja a led szalag által biztosított komfort érzetet, és növeli a led szalag élettartamát is. Ha a alapvilágítási feladat érdekében történik a led szalag világítás készítése, tehát a folyamatosan világító megfelelő fény biztosítása a megvalósítandó cél, egy kapcsolóval is tökéletesen használható.

A világítótestek egyik fontos mérőszáma a CRI index szám. A CRI index megmutatja, hogy a vizsgált fényforrással megvilágított tárgyak színe milyen mértékben közelíti meg azt az állapotot, ha egy referencia világítással világítanánk meg. A CRI index maximuma 100. A COB led szalag CRI indexe>90, Ez a világítástechnikában létező legjobb besorolást eredményezi. 1A kategória.

Led tápegység választása

A Led szalag világítás készítéséhez, működéséhez szükség van tápegységre. Amelyek méretezése egyenesen arányos a led szalag hosszával. A szalag méretenként megadott teljesítménye szorozva a beépítendő méterek számával. Ha led szalag világítást készítünk érdemes 20% rátartással számolni a megfelelő teljesítményű tápegység kiválaszatásához.

A led szalag fogyasztása 9W/m, így 10 m led szalag 90W teljesítményű. Ipari kivitelű (akár 24 órás folyamatos üzemeltetésre is alkalmas) tápegység alkalmazása esetén 100W tápegységet, elegendő párosítani 10 méter led szalaghoz.

Szerelése egyszerű, nem kíván szaktudást. 5 méteres tekercsekben kapható, de vásárolható belőle akár egy méter is. Az 5m-es tekercsek mindkét végén gyárilag forrasztott bekötő vezetékek találhatók. Szükség esetén kapható forrasztás-mentes bekötőkábel hozzá. A led szalagokat célszerű 5 méterenként betáplálni, mert az ennél hosszabb – egyben táplált – szakaszokon már fényerő csökkenés érzékelhető a led szalag saját veszteségei miatt.

A ledsor ár méterenként értendő.

A termék 12 hónap garanciával rendelkezik!

További információk

feszültség:

fogyasztás/teljesítmény

fényáram:

szín/színhőmérséklet:

világítási szög:

védettség:

méret:

foglalat/bekötési mód:

GARANCIA:

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Led termék szűrő