Kiemelt ajánlat
növényvilágítás paprika termesztés 1

UV led szalag

5 090 Ft (Nettó: 4 008 Ft)

1300 Lumen/m, 8 mm, 
9 W/m, IP20, 4000 K, 
garancia: 1 év

Engedélyezett utánrendelésre

Leírás

UV led szalag. 5050 60led/m 12Vdc 14.4W/m IP20, 395-405nm

A led szalag világítás elavulttá teszi az UV fénycsöves, UV kompakt lámpás világítási rendszereket. Nagy fényerejű ultraibolya fényű led szalag, 14,4 W/m villamos fogyasztás mellett.

Az UV csövekkel ellentétben nincs méret korlát. Bármilyen méretben és alakban telepíthető. A led szalagoktól megszokott módon, nem csupán egyenes felületre rögzíthető, hanem szinte bármilyen formára rögzíthető.

Felhasználási javaslatok:

  • pénzvizsgáló helyett
  • UV pecsét ellenőrzéshez
  • Bárok, Diszkók hangulatvilágításához
  • Hálószobai hangulatvilágításhoz …stb.

A UV led szalag 3 ledenként darabolható, a hagyományos led szalagokhoz hasonlóan. Hajlékony, a hagyományos led szalagokkal azonos módon telepíthető. Forrasztható érintkező kivezetésekkel rendelkezik.

A led szalag 10 mm széles.

A termék IP20 nem vízálló!

Alumínium profil alkalmazása UV led szalaghoz

Bár a ledes világítások által termelt hő jóval kevesebb mint a hagyományos izzószálas világítás esetében, de hosszabb élettartam érdekében a ledek által termelt hőt is célszerű elvezetni a led szalagtól. Ezért a led szalagokat célszerű aluprofilra vagy más fémes, jó hővezető felületre ragasztva beépíteni.

Egy jól megválasztott Alusín DESIGN elem és egyben a led szalag élettartamának meghosszabbítója is.

Az alumínium vagy fém vázakhoz való könnyed rögzítés érdekében a led szalag öntapadós felülettel is rendelkezik! A ragasztó a szalag hátulján található meg. Egyszerűen el kell távolítani a védőfóliát majd a felületre simítani. Ezt ellenben tartós, több éves tapadás érdekében ajánlott plusz extra erős led szalag ragasztóval megerősíteni!

Led tápegység választása

A Led szalag világítás készítéséhez, működéséhez szükség van tápegységre. Amelyek méretezése egyenesen arányos a led szalag hosszával. A szalag méretenként megadott teljesítménye szorozva a beépítendő méterek számával. Ha led szalag világítást készítünk érdemes 20% rátartással számolni a megfelelő teljesítményű tápegység kiválaszatásához.

A led szalag fogyasztása 14,4W/m, így 10 m led szalag 144W teljesítményű. Ipari kivitelű (akár 24 órás folyamatos üzemeltetésre is alkalmas) tápegység alkalmazása esetén 150W tápegységet, szükséges párosítani 10 méter led szalaghoz.

Szerelése egyszerű, nem kíván szaktudást. 5 méteres tekercsekben kapható, de vásárolható belőle akár egy méter is. Az 5m-es tekercsek mindkét végén gyárilag forrasztott bekötő vezetékek találhatók. Szükség esetén kapható forrasztás-mentes bekötőkábel hozzá. A led szalagokat célszerű 5 méterenként betáplálni, mert az ennél hosszabb – egyben táplált – szakaszokon már fényerő csökkenés érzékelhető a led szalag saját veszteségei miatt.

A ledsor ár méterenként értendő.

A termék 12 hónap garanciával rendelkezik!

További információk

feszültség:

fogyasztás/teljesítmény

világítási szög:

védettség:

méret:

foglalat/bekötési mód:

GARANCIA:

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Led termék szűrő