Kiemelt ajánlat
növényvilágítás chili paprika termesztés

Led tápegység 60W, DC12V, műanyag ház

5 829 Ft (Nettó: 4 590 Ft)

Közvetlenül konnektorba dugható, 
IP20 védettség, 
DC 12V 5A,
garancia: 1 év

 

Leírás

Led tápegység 60W, DC12V, műanyag ház, IP20 kivitel!

Miért van szükségünk led tápegységre a led szalagunkhoz? Hogyan tudjuk megválasztani a számunkra szükséges tápegység teljesítményét?

A led szalagok, led modulok nem a hálózati AC230V feszültségről működnek, ezért működtetésükhöz led tápegység szükséges. Általában DC12V (egyenáramú) tápegységek használata az elterjedt (led chipek kis feszültségről működnek), de DC24V led tápegységek is kaphatók. A tápegységek feladata a ledek megfelelő egyenáramú táplálása.

Ez a led tápegység 60W teljesítményű és DC12V tápfeszültség biztosítására szolgál.

A tápegységek legfontosabb jellemzője a teljesítmény. Az, hogy mekkora teljesítményű (hány Wattos) tápegységet kell választanunk, attól függ, hány méter ledsort szeretnénk beépíteni. A tápegységek teljesítményét kétféle módon szokták meghatározni. (A két mód lényegében azonos, csupán a megadott jellemző paraméter különböző)

  1. A villamos teljesítményt adják meg watt [W] mértékegységgel. Ennek a terméknek az esetében: 60W
  2. A maximális áramerősséget adják meg amper [A] mértékegységgel. Ennek a terméknek az esetében: 5A

(A villamos teljesítmény: P=UI. – “U” feszültség, “I” áramerősség – így ennél a DC12V led tápegységnél P = 12V5A = 60W)

Led tápegység otthonra!

Ez a led tápegység kimondottan lakossági (otthoni) felhasználásra készült. Vannak olyan világítási feladatok, amelyeknél nem szükséges a folyamatos működés (pl. konyhapult, hangulatvilágítás …stb.). Természetesen ez a tápegység is alkalmas folyamatos működésre, amennyiben állandó üzemben van a tápegység, a maximális teljesítmény 80% ig terhelhető. A tápegységek telepítésekor a maximális terhelhetőség és hosszú élettartam érdekében ügyelni kell arra, hogy a megfelelő hűtés, – ez jól szellőző helyet igényel – megoldott legyen.

Műanyag házas tápegység

A műanyag házas tápegységek leginkább a telefontöltőkre, laptoptöltőkre hasonlítanak. Általában közvetlenül a konnektorba dughatóak, vagy tápkábel segítségével csatlakoztathatóak a 230V-os hálózatra. Kimenetüket tekintve minden esetben egy 2.1×5.5mm-es DC csatlakozóval rendelkeznek. Ezek a tápegységek mindig teljes burkolatot kapnak, így teljesen védettek áramütéssel szemben. Lakossági, főként beltéri használatra ajánlott, hiszen az összeszerelése nem kíván szaktudást, illetve praktikus és gyors megoldást nyújthat, hiszen ennél a kivitelezésnél csak a csatlakozókat kell egymásba illesztenünk, és már be is üzemeltük tápegységünket.

IP20 Védettség

Ez a tápegység IP20 védettséggel rendelkezik. Így párás, vizes helyekre, kültérre nem ajánljuk, csak abban az esetben, ha a tápegység víztől való védelme megfelelően megoldott.

Alkalmazhatóság (példák):

Az áruházunkban kínált led szalagokhoz minden esetben mellékelünk egy tápegység választó segédtáblázatot, amely 1-25m led szalag hossz között (1m-es lépéskben) segít a megfelelő tápegység méretének (teljesítményének) kiválasztásában.

A tápegység 12 hónap garanciával rendelkezik!

További információk

feszültség:

fogyasztás/teljesítmény

védettség:

méret:

foglalat/bekötési mód:

GARANCIA:

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Led termék szűrő