GTM-5723K5K GTM-5723K5K

növényvilágítás chili paprika termesztés

Led tápegység 150W, DC12V, ipari kivitel ventilátorral, esőálló /IP43/

10 500 Ft (Nettó: 8 268 Ft)

100%-ban terhelhető 
rozsdamentes fém házban,
IP43 esőálló, 
DC 12V 12.5A, 
garancia: 2 év

Elfogyott

Leírás

Led tápegység 150W, DC12V, fém ház, IP43, esőálló, ipari kivitel!

Miért van szükségünk led tápegységre a led szalagunkhoz? Hogyan tudjuk megválasztani a számunkra szükséges tápegység teljesítményét?

A led szalagok, led modulok nem a hálózati AC230V feszültségről működnek, ezért működtetésükhöz led tápegység szükséges. Általában DC12V (egyenáramú) tápegységek használata az elterjedt (led chipek kis feszültségről működnek), de DC24V led tápegységek is kaphatók. A tápegységek feladata a ledek megfelelő egyenáramú táplálása.

Ez a led tápegység 150W teljesítményű és DC12V tápfeszültség biztosítására szolgál.

A tápegységek legfontosabb jellemzője a teljesítmény. Az, hogy mekkora teljesítményű (hány Wattos) tápegységet kell választanunk, attól függ hány méter ledsort szeretnénk beépíteni. A tápegységek teljesítményét kétféle módon szokták meghatározni. (A két mód lényegében azonos, csupán a megadott jellemző paraméter különböző)

  1. A villamos teljesítményt adják meg watt [W] mértékegységgel. Ennek a terméknek az esetében: 150W
  2. A maximális áramerősséget adják meg amper [A] mértékegységgel. Ennek a terméknek az esetében: 12,5A

(A villamos teljesítmény: P=UI. – “U” feszültség, “I” áramerősség – így ennél a DC12V led tápegységnél P = 12V12,5A = 150W)

Ipari kivitelű led tápegység

Ez a led tápegység ipari kivitelű. Ezért a kimondottan lakossági (otthoni) felhasználásra szánt tápegységektől eltérően – megfelelő üzemeltetési feltételek esetén – akár a névleges maximális teljesítmény 100%-ig terhelhető. Vannak olyan világítási feladatok, amelyek gyakran folyamatosan működnek (pl. akvárium világítás, növények ledes megvilágítása, reklám világítások …stb.) így a tápegység számára folyamatos üzemelést jelentenek. Ezekre a feladatokra az ipari kivitelű tápegységek alkalmazandók, mert azok nagy előnye, hogy alkalmasak akár 24 órás folyamatos üzemelésre is teljes terhelés mellett.

A tápegységek telepítésekor a maximális terhelhetőség és hosszú élettartam érdekében ügyelni kell arra, hogy a megfelelő hűtés, – ez jól szellőző helyet igényel – megoldott legyen. Az ipari kivitelű tápegységek fém házzal készülnek, ahogy ez a led tápegység is, így a jó hővezetésnek köszönhetően, megfelelően szellőző helyen a termék optimális hőmérsékleten tud működni, így a túlmelegedés veszélye nem áll fent. Ez a 150 wattos tápegység saját ventilátoros hűtéssel van ellátva. A ventillátor működése közben fellépő zajhatások zavaróak lehetnek, így lakótérbe nem ajánljuk.

IP43 védettség

Ez a tápegység IP43 esőálló, ezáltal alkalmazható külső tereken is, továbbá a led szalag világítás beltéri felhasználás esetén is előny, hogy akár párás, víz közeli helységekbe is szerelhető. (konyha, fürdőszoba) Továbbá mivel fröccsenő víz érheti (nem víz alá meríthető), könnyen tisztítható.

Alkalmazhatóság (példák):

Az áruházunkban kínált led szalagokhoz minden esetben mellékelünk egy tápegység választó segédtáblázatot, amely 1-25m led szalag hossz között (1m-es lépéskben) segít a megfelelő tápegység méretének (teljesítményének) kiválasztásában.

A tápegység 24 hónap garanciával rendelkezik!

További információk

feszültség:

fogyasztás/teljesítmény

védettség:

méret:

foglalat/bekötési mód:

GARANCIA:

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Led termék szűrő

%d bloggers like this: