Kiemelt ajánlat
növényvilágítás chili paprika termesztés

Led szalag RGBW 5050 chip (60 led/m), extra fényerő, vízálló

4 079 Ft (Nettó: 3 212 Ft)

760 Lumen/m, 12 mm, 
16 W/m, IP65, RGBW

Engedélyezett utánrendelésre

Leírás

Led szalag RGB 5050 chip, 60 led/m, 760 lumen/m

Hangulatvilágítással tenné stílusossá lakása fényét, kellene egy korszerű ledsor a szobába? Erős mégis szembarát fényt szeretne otthonába? Könnyen felszerelhető, mégis tartós, hatékony megoldást keres?

Kiváló megoldást nyújthat ez az 5050 chippel felszerelt RGBW led szalag. RGB + meleg fehér fény.

Napjainkban a led szalag világítás készítés kifejezett népszerűségnek örvend a lakossági felhasználás körében, hiszen kedvező a ledsor ára, illetve egyszerűen és sokoldalúan beépíthető. Gyakorlatilag a led szalagok megjelenésével olyan területek megvilágítása lehetséges, amelyet korábban sosem gondoltunk volna. Felhasználási területének csak a képzelet szab határokat, hiszen a nagy teljesítménye által kiválóan alkalmas, hogy általános világításként használjuk, de emellett funkcionális és design kiegészítőnek is szolgálnak.

5050 chippel szerelt RGBW led szalag fehér nyákon. Erre a ledszalagra méterenként 60 SMD chipet ültettek, így ez is a leggyakrabban használt led szalagok közé tartozik.

Egy led szalag teljesítményét alapvetően nem a Wattban megadott villamos teljesítménye (fogyasztása) határozza meg, hanem sokkal inkább a lumenben megadott fényárama. Ezt az értéket a led szalagok esetében (a fogyasztáshoz hasonlóan) mindig egy méterre vonatkoztatva adják meg a gyártók.

A led szalag 12 mm széles. Az RGBW led szalagok alatt az értendő, hogy a szalagon a három alapszín (R – red (piros), G-green (zöld) és B-blue (kék)) mellett, valamilyen színhőmérsékletű fehér fényű chip is található. Ennek a 4 szín kombináciojának köszönhetően, bármilyen színt lehetséges keverni. Az egyes színek árnyalata az adott alap szín mennyisének hozzáadásától illetve elvételétől függ. A színek szabályozásához, keveréséhez, vezérléséhez RGBW vezérlőt kell vásárolni! 

Led szalag védettsége

A termék IP65 vízálló! Ezért alkalmazható külső tereken is, továbbá a led szalag világítás beltéri felhasználás esetén is előny, hogy akár párás, víz közeli helységekbe is szerelhető. (konyha, fürdőszoba) Továbbá mivel fröccsenő víz érheti, könnyen tisztítható.

Az IP65 védelmet adó szilikonréteg a nem hőelvezető felületre szerelt led szalag esetében a ledek által termelt hő miatt idővel elöregedhet, megsárgulhat. Bár a ledes világítások által termelt hő jóval kevesebb mint a hagyományos izzószálas világítás esetében, de hosszabb élettartam érdekében a ledek által termelt hőt is célszerű elvezetni a led szalagtól. Ezért a led szalagokat célszerű aluprofilra vagy más fémes, jó hővezető felületre ragasztva beépíteni.

Az alumínium vagy fém vázakhoz való könnyed rögzítés érdekében a led szalag öntapadós felülettel is rendelkezik! A ragasztó a szalag hátulján található meg. Egyszerűen el kell távolítani a védőfóliát majd a felületre simítani. Ezt ellenben tartós, több éves tapadás érdekében ajánlott plusz ragasztóval megerősíteni!

A legtöbb led szalaghoz hasonlóan 3 ledenként lehetséges a led szalag elvágása, méretre darabolása. A flexibilis hordozó nyák és a jól méretre szabható kivitel eredményeként. A led szalag világítás készítése egyszerű feladat ezzel a led szalaggal. Legyen az egy polc, ágy vagy asztal alja, a tökéletes méretre szabhatóságnak hála bármely ötlet könnyedén megvalósítható. Hangulat világításnak szánva ajánlunk mellé fényerő szabályozót is a kívánt fényhatás érdekében.

Led tápegység választása

A Led szalag világítás készítéséhez, működéséhez szükség van tápegységre. Amelyek méretezése egyenesen arányos a led szalag hosszával. A szalag méretenként megadott teljesítménye szorozva a beépítendő méterek számával. Ha led szalag világítást készítünk érdemes 20% rátartással számolni a megfelelő teljesítményű tápegység kiválaszatásához.

A led szalag fogyasztása 16W/m, így 6 m led szalag 96W teljesítményű. Ipari kivitelű (akár 24 órás folyamatos üzemeltetésre is alkalmas) tápegység alkalmazása esetén 100W tápegységet, míg nem ipari kivitelű tápok esetén 120W tápegységet kell párosítani 10 méter led szalaghoz.

Szerelése egyszerű, nem kíván szaktudást. 5 méteres tekercsekben kapható, de vásárolható belőle akár egy méter is. Az 5m-es tekercsek mindkét végén gyárilag forrasztott bekötő vezetékek találhatók. A led szalagokat célszerű 5 méterenként betáplálni, mert az ennél hosszabb – egyben táplált – szakaszokon már fényerő csökkenés érzékelhető a led szalag saját veszteségei miatt.

A ledsor ár méterenként értendő.

A termék 24 hónap garanciával rendelkezik!

 

További információk

feszültség:

fogyasztás/teljesítmény

fényáram:

szín/színhőmérséklet:

világítási szög:

védettség:

méret:

foglalat/bekötési mód:

GARANCIA:

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Led termék szűrő