Kiemelt ajánlat
növényvilágítás chili paprika termesztés

Led szalag közép fehér 2835 chip (240 led/m), extra fényerő

2 480 Ft (Nettó: 1 953 Ft)

3000 Lumen/m, 10 mm, 
16 W/m, IP20, 4000 K
24 hónap garancia

10 készleten (utánrendelhető)

Leírás

Led szalag közép fehér 4000K, 2835 chip, 240 led/m, 3000 lumen/m, “E” dupla fényerő!

Hangulatvilágítással tenné stílusossá lakása fényét, kellene egy korszerű ledsor szobába? Erős mégis szembarát fényt szeretne otthonába? Könnyen felszerelhető, mégis tartós, hatékony megoldást keres?

Kiváló megoldást nyújthat ez a 2835 chippel felszerelt extra fényerejű közép fehér led szalag.

Napjainkban a led szalag világítás készítés kifejezett népszerűségnek örvend a lakossági felhasználás körében, hiszen kedvező a ledsor ára, illetve egyszerűen és sokoldalúan beépíthető. Gyakorlatilag a led szalagok megjelenésével olyan területek megvilágítása lehetséges, amelyet korábban sosem gondoltunk volna. Felhasználási területének csak a képzelet szab határokat, hiszen a nagy teljesítménye által kiválóan alkalmas, hogy általános világításként használjuk, de emellett funkcionális és design kiegészítőnek is szolgálnak.

A legerősebb 2835 chippel szerelt közép fehér fényű led szalag fehér nyákon. A led szalagok általában méterenként 60 leddel készülnek. Ennél a terméknél a ledek 4x -es sűrűséggel találhatók, így 240 led jut minden méterre. Ennek eredményeképp 3000 lumen/m extra fényáram jellemzi.

Egy led szalag teljesítményét alapvetően nem a Wattban megadott villamos teljesítménye (fogyasztása) határozza meg, hanem sokkal inkább a lumenben megadott fényárama. Ezt az értéket a led szalagok esetében (a fogyasztáshoz hasonlóan) mindig egy méterre vonatkoztatva adják meg a gyártók. Így pl. ebből a led szalagtól, 5m beépítése esetén 5*3000 lumen, azaz 5m esetén  Lumen fényáramot várhatunk. Ez megfelel kb. 11 db 100W hagyományos izzó fényteljesítményének.

A led szalag 8 mm széles. A közép fehér (4000 Kelvin színhőmérsékletű) fény hasonlít leginkább a nap fényének színére. Kiválóan alkalmas konyhába, nappaliba, fürdőszobába a természetes fényerejének köszönhetően.

Led szalag védettsége

A termék IP20 védettséggel rendelkezik. A led szalag nem vízálló, ezért a belső tereken való alkalmazása ajánlott.

ledes világítások által termelt hő jóval kevesebb mint a hagyományos izzószálas világítás esetében, de hosszabb élettartam érdekében a ledek által termelt hőt is célszerű elvezetni a led szalagtól. Ezért a led szalagokat célszerű aluprofilra vagy más fémes, jó hővezető felületre ragasztva beépíteni.

Az alumínium vagy fém vázakhoz való könnyed rögzítés érdekében a led szalag öntapadós felülettel is rendelkezik! A ragasztó a szalag hátulján található meg. Egyszerűen el kell távolítani a védőfóliát majd a felületre simítani. Ezt ellenben tartós, több éves tapadás érdekében ajánlott plusz ragasztóval megerősíteni!

A legtöbb led szalaghoz hasonlóan 3 ledenként lehetséges a led szalag elvágása, méretre darabolása. A flexibilis hordozó nyák és a jól méretre szabható kivitel eredményeként. A led szalag világítás készítése egyszerű feladat ezzel a led szalaggal. Legyen az egy polc, ágy vagy asztal alja, a tökéletes méretre szabhatóságnak hála bármely ötlet könnyedén megvalósítható. Hangulat világításnak szánva ajánlunk mellé fényerő szabályozót is a kívánt fényhatás érdekében.

Az extra fényerő miatt megfontolandó a dimmerrel (fényerőszabályozóval) együtt történő beépítés. A dimmer lehetővé teszi a mindenkori igényeknek megfelelő fényerő beállítását. Ez javítja a led szalag által biztosított komfort érzetet, és növeli a led szalag élettartamát is. Ha a alapvilágítási feladat érdekében történik a led szalag világítás készítése, tehát a folyamatosan világító megfelelő fény biztosítása a megvalósítandó cél, egy kapcsolóval is tökéletesen használható.

Led tápegység választása

A Led szalag világítás készítéséhez, működéséhez szükség van tápegységre. Amelyek méretezése egyenesen arányos a led szalag hosszával. A szalag méretenként megadott teljesítménye szorozva a beépítendő méterek számával. Ha led szalag világítást készítünk érdemes 20% rátartással számolni a megfelelő teljesítményű tápegység kiválaszatásához.

A led szalag fogyasztása 16 W/m, így 5m led szalag, 80W teljesítményű. Ipari kivitelű (akár 24 órás folyamatos üzemeltetésre is alkalmas) tápegység alkalmazása alkalmazása ajánlott, így érdemes 150W tápegységet választani mellé.

Szerelése egyszerű, nem kíván szaktudást. 5 méteres tekercsekben kapható, de vásárolható belőle akár egy méter is. Az 5m-es tekercsek mindkét végén gyárilag forrasztott bekötő vezetékek találhatók. Szükség esetén kapható forrasztás-mentes bekötőkábel hozzá. A led szalagokat célszerű 5 méterenként betáplálni, mert az ennél hosszabb – egyben táplált – szakaszokon már fényerő csökkenés érzékelhető a led szalag saját veszteségei miatt.

A ledsor ár méterenként értendő.

A termék 24 hónap garanciával rendelkezik!

További információk

termékazonosító a beszállítónál:

feszültség:

fogyasztás/teljesítmény

fényáram:

szín/színhőmérséklet:

világítási szög:

védettség:

méret:

foglalat/bekötési mód:

GARANCIA:

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Led termék szűrő