Kiemelt ajánlat
növényvilágítás paprika termesztés 2

Led szalag CCT 5050 chip (60 led/m), extra fényerő

2 329 Ft (Nettó: 1 834 Ft)

900 Lumen/m, 10 mm

7,2 W/m, IP20, CCT

Engedélyezett utánrendelésre

Leírás

Led szalag állítható színhőmérséklet , 5050 chip, 60 led/m, 900 lumen/m, “E” dupla fényerő!

Hangulatvilágítással tenné stílusossá lakása fényét, kellene egy korszerű ledsor a szobába? Erős mégis szembarát fényt szeretne otthonába? Könnyen felszerelhető, mégis tartós, hatékony megoldást keres?

Kiváló megoldást nyújthat ez a 5050 chippel felszerelt extra fényerejű állítható színhőmérsékletű led szalag.

Napjainkban a led szalag világítás készítés kifejezett népszerűségnek örvend a lakossági felhasználás körében, hiszen kedvező a ledsor ára, illetve egyszerűen és sokoldalúan beépíthető. Gyakorlatilag a led szalagok megjelenésével olyan területek megvilágítása lehetséges, amelyet korábban sosem gondoltunk volna. Felhasználási területének csak a képzelet szab határokat, hiszen a nagy teljesítménye által kiválóan alkalmas, hogy általános világításként használjuk, de emellett funkcionális és design kiegészítőnek is szolgálnak.

A legerősebb 5050 chippel szerelt állítható színhőmérsékletű (CCT) led szalag fehér nyákon. A led szalagok általában méterenként 60 leddel készülnek. Ennél a terméknél a ledek dupla sűrűséggel találhatók, így 60 led jut minden méterre. Ennek eredményeképp 900 lumen/m extra fényáram jellemzi.

Egy led szalag teljesítményét alapvetően nem a Wattban megadott villamos teljesítménye (fogyasztása) határozza meg, hanem sokkal inkább a lumenben megadott fényárama. Ezt az értéket a led szalagok esetében (a fogyasztáshoz hasonlóan) mindig egy méterre vonatkoztatva adják meg a gyártók. Így pl. ebből a led szalagtól, 5m beépítése esetén 5*1000 lumen, azaz 5000 lumen fényáramot várhatunk. Ez megfelel kb. 450W hagyományos izzó fényteljesítményének.

A led szalag 10 mm széles. Ez a termék CCT (Changeable Color Temperature), azaz állítható színhőmérsékletű. A led szalagok esetében alapvetően 3 színhőmérsékletet különböztetünk meg hideg fehéret, közép fehéret és meleg fehéret, egy nagyjából 2700-6700 Kelvines skálán. Ezen Kelvin értékek között tudjuk állítani a led szalag színhőmérsékletét egy CCT vezérlővel.

Led szalag védettsége

A termék IP20 védettséggel rendelkezik. A led szalag nem vízálló, ezért a belső tereken való alkalmazása ajánlott.

Az IP20 védelmet adó szilikonréteg a nem hőelvezető felületre szerelt led szalag esetében a ledek által termelt hő miatt idővel elöregedhet, megsárgulhat. Bár a ledes világítások által termelt hő jóval kevesebb mint a hagyományos izzószálas világítás esetében, de hosszabb élettartam érdekében a ledek által termelt hőt is célszerű elvezetni a led szalagtól. Ezért a led szalagokat célszerű aluprofilra vagy más fémes, jó hővezető felületre ragasztva beépíteni.

Az alumínium vagy fém vázakhoz való könnyed rögzítés érdekében a led szalag öntapadós felülettel is rendelkezik! A ragasztó a szalag hátulján található meg. Egyszerűen el kell távolítani a védőfóliát majd a felületre simítani. Ezt ellenben tartós, több éves tapadás érdekében ajánlott plusz ragasztóval megerősíteni!

A legtöbb led szalaghoz hasonlóan 3 ledenként lehetséges a led szalag elvágása, méretre darabolása. A flexibilis hordozó nyák és a jól méretre szabható kivitel eredményeként. A led szalag világítás készítése egyszerű feladat ezzel a led szalaggal. Legyen az egy polc, ágy vagy asztal alja, a tökéletes méretre szabhatóságnak hála bármely ötlet könnyedén megvalósítható. Hangulat világításnak szánva ajánlunk mellé fényerő szabályozót is a kívánt fényhatás érdekében.

Led tápegység választása

A Led szalag világítás készítéséhez, működéséhez szükség van tápegységre. Amelyek méretezése egyenesen arányos a led szalag hosszával. A szalag méretenként megadott teljesítménye szorozva a beépítendő méterek számával. Ha led szalag világítást készítünk érdemes 20% rátartással számolni a megfelelő teljesítményű tápegység kiválasztásához.

A led szalag fogyasztása 7,2 W/m, így 5m led szalag, 36W teljesítményű. Ipari kivitelű (akár 24 órás folyamatos üzemeltetésre is alkalmas) tápegység alkalmazása esetén 36W tápegységet, míg nem ipari kivitelű tápok esetén 50W tápegységet kell párosítani 5 méter led szalaghoz.

Szerelése egyszerű, nem kíván szaktudást. 5 méteres tekercsekben kapható, de vásárolható belőle akár egy méter is. Az 5m-es tekercsek mindkét végén gyárilag forrasztott bekötő vezetékek találhatók. Szükség esetén kapható forrasztás-mentes bekötőkábel hozzá. A led szalagokat célszerű 5 méterenként betáplálni, mert az ennél hosszabb – egyben táplált – szakaszokon már fényerő csökkenés érzékelhető a led szalag saját veszteségei miatt.

A ledsor ár méterenként értendő.

A termék 24 hónap garanciával rendelkezik!

 

További információk

feszültség:

fogyasztás/teljesítmény

fényáram:

szín/színhőmérséklet:

világítási szög:

védettség:

méret:

foglalat/bekötési mód:

GARANCIA:

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Led termék szűrő