Led panel négyzet 36W közép fehér, 2700 lumen

9 990 Ft (Nettó: 7 866 Ft)

méret: 300x300mm, magasság: 12mm 
4000 K, driverrel,
Garancia 3 év

Engedélyezett utánrendelésre

Leírás

Led panel 36W közép fehér, 38W hagyományos fénycső helyett, 2700 Lumen, 30×30 cm,

Miért jó választás egy led panel? Miben tér el a hagyományos fénycsövektől? Miért is kellene megvennünk az elsőre drágábbnak tűnő terméket, egy látszólag jól bevált hagyományos világító testtel szemben?

Amit elsőként tudni érdemes, hogy ez nem led izzó mert a led valójában nem izzik, ám a mindennapokban ez az elnevezés az elterjedt. Azonban helyes megnevezés a led égő.

Tulajdonképpen ez annyit jelent, hogy a hagyományos villanykörtéhez képest nem egy fémszál felmelegedésével (izzásával) éri el a fénykibocsátást. Led fényforrások esetében mindezt elektronok felszabadulása idézi elő.

Mi az a led panel? Ezzel a fényforrásfajtával az álmennyezetekhez készült fénycsöves lámpákat helyettesítik. Az energiatakarékosságon kívül a led panelnek nincs szüksége „bemelegedési” időre. Bekapcsoláskor, ahogy átbillentjük a kapcsolót azonnal teljes fényerővel képes világítani. A led panelek kiemelkedően vékonyak. Sülyesztett kerettel a gipszkartonba, a plafon felületére beépítőkerettel (szinte bármilyen felületre) vagy sodrony függesztőkkel akár lógatva is szerelhető. Fénye homogén, a ledek nem látszanak, nem zavaróak. A Panel egyenletes fényt bocsájt ki teljes felületén. A led panelek kiválóak fő és dekor világításnak egyaránt. Ha modern letisztult designt szeretne otthonába, üzletébe vagy irodájába, esetleg fénycső armatúrákat (fénycsöves rácsos lámpák) cserélne energiatakarékosabb lámpákra, ne gondolkozzon tovább! A led panel a tökéletes megoldás.

Általános tulajdonságai:

  • 38 W hagyományos (nem ledes) fénycső helyett alkalmazható, közép fehér fényű 36 W Led panel alumínium-műanyag házban.
  • 4000 Kelvin színhőmérséklet. Kellemes hangulatot árasztó közép fehér fény.
  • Tejfehér (nem átlátszó) búrával
  • 120° világítási szöggel.
  • Fényárama 2700 lumen.
  • hossza 30 cm,
  • szélessége 30 cm.
  • vastagsága 1,2 cm

SMD (surface mounted device-felületszerelt alkatrész) led technológiának köszönhetően kevesebb fogyasztással képes azonos vagy akár jobb fényerőre is.
Mivel a LED fényforrás az áramot első sorban nem hőtermelésre használja fel, hanem a világításra, így alig több mint fele annyi fogyasztással érhető el azonos fényerő egy hagyományos fénycsőhöz képest. (Egy 50W led panel, körülbelül egy 80 W-os fénycsőnek felel meg).

A termék dekoratív, modern megjelenéssel és hosszú üzemidővel rendelkezik.

Ez a led panel energiatakarékos

A hagyományos (armatúrába való) fénycsövek várható élettartalma ~7500 óra. Ennek a Led panelnek 30.000 óra a várható üzemideje. Így 4-5 db hagyományos fénycsövet kellene vásárolni annyi idő alatt, amíg ez a led panel működni fog.

Az alacsony fogyasztásának és hosszú élettartamának köszönhetően használat alatt jelentős energiamegtakarítás érhető el vele. A megtakarítás a led panel teljes üzemideje alatt akár 30,000-Ft is lehet (a jelenlegi villamosenergia árak mellett) egy hagyományos 80W fénycső használatához képest.

Ha ezt a led panelt választja egy hagyományos fénycső armatúra helyett (4 órás napi használat mellett), pár hónap után az led panel már „hasznot is fog hajtani”.

Ez a led panel javítja a komfort érzetet

Közép fehér (4000-4500 Kelvin színhőmérsékletű). fény Kiválóan megfelel, dolgozó és tanuló terekbe, közösségiszobákba , fürdőkbe vagy bármilyen helységbe ahol olvas. A hideg fehér fényhez hasonlóan segít koncentrálni. A közép fehér színhőmérséklet barátságosabb a szemnek, a fényhőmérsékletek közül a legjobban adja vissza a színeket és ez a fény hasonlít a legjobban a nap fényéhez. . Aki kedvenc dolgozó szobájába vagy nappalijába szeretne tiszta, de nem hideg fényforrást annak ezt a színhőmérsékletet ajánljuk.

A termék teljes hossza 300 mm, szélessége 300 mm, vastagsága 12 mm.

Egy lámpa teljesítményét első sorban nem a villamos teljesítmény (watt) határozza meg hanem a termék lumenben meghatározott fényérama.

Általános szabályként azt lehet mondani, hogy a hagyományos fénycsövek minden egy wattjára kb. 60-70 lumen jut. Ez azt jelenti, hogy esetünkben, ha négy hagyományos 18 wattos fénycsövet szeretnénk helyettesíteni led panellal, akkor 4*18*70 lumennel kell számolnunk, tehát nagyjából 5000 lumenes led fényforrást kell választani. Fontos, hogy nem elég csak a Watt számot figyelni egy led égő kiválasztásakor, hiszen az azonos villamos teljesítményű ledek lumenszáma eltérhet!

Az általunk forgalmazott led panelek fénye homogén, a ledek nem látszanak, nem zavaróak.

További előnyei

Amíg egy hagyományos fénycső esetében a világítási szög 360°, a led panel az smd technológiának köszönhetően irányítottabb 120°-os fényt sugároz, melynek hála a megvilágítani kívánt területre több fény jut.

A led smd panelok számos jó tulajdonsággal rendelkeznek, aminek köszönhetően érdemes leváltani a hagyományos fénycsöveket. Ez a led panelaz alacsonyabb fogyasztás, kevesebb hőtermelés és a sokkal hosszabb üzemidő mellett, nem bocsájt ki UV sugárzást sem.

Más energiatakarékos világítótestekkel (pl. kompakt fénycsövek) ellentétben, bekapcsoláskor azonnal világít, nincs „bemelegedési idő”. A termék bírja a gyakori fel-le kapcsolgatást, valamint a hálózati feszültségingadozásokat is jól tűri, nem megy tönkre.

Nem is beszélve arról, hogy a LED diódák újrahasznosítható anyagokból készülnek, míg az egyéb izzók esetében az elhasználódott elektronikus részeket külön veszélyes hulladékként kell kezelni.

Ez a led panel óvja szeme egészségét 

A kereskedelmi forgalomban megtalálhatóak olyan – mára korszerűtlen – led panelek, amelyek fénye a hálózati váltóáram hatására finoman, alig észrevehetően vibrál. A hagyományos fénycsövek esetében ez a jelenség mindennapos. Kicsit elöregedett fénycső gyújtók esetében pedig szinte állandó.

Az általunk forgalmazott led panelek fénye nem vibrál.

A vibráló fényű égők alkalmazása nem javasolt, legfeljebb olyan helyeken, ahol rövid ideig van szükség a megvilágításra (pl. kamra). Tartós tartózkodású helyeken (pl. nappali, konyha…stb.) csak vibrálás mentes led égőket célszerű alkalmazni, mint például ez a termék mely garantáltan nem bántja a szemet és nem okoz fejfájást sem.

A termék 36 hónap garanciával rendelkezik

További információk

feszültség:

fogyasztás/teljesítmény

fényáram:

szín/színhőmérséklet:

védettség:

méret:

GARANCIA:

foglalat/bekötési mód:

helyettesíthető hagyományos izzó

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Led termék szűrő