Led panel négyzet 12W, mélysugárzó, meleg fehér, 1000 lumen

3 825 Ft (Nettó: 3 012 Ft)

méret: 174x174mm, magasság: 12mm 
3000 K, driverrel
Garancia 3 év

Engedélyezett utánrendelésre

Leírás

Led panel négyzet 12W, mélysugárzó, meleg fehér,  100W hagyományos körte égő helyett, 1000 Lumen, természetes fehér fénnyel.

 

Miért jó választás egy led mélysugárzó? Miben tér el a hagyományos mélysugárzóktól? Miért is kellene megvennünk az elsőre drágábbnak tűnő terméket, egy látszólag jól bevált hagyományos világító testtel szemben?

Amit elsőként tudni érdemes, hogy ez nem led izzó mert a led valójában nem izzik, ám a mindennapokban ez az elnevezés az elterjedt. Azonban helyes megnevezés a led égő.

Tulajdonképpen ez annyit jelent, hogy a hagyományos villanykörtéhez képest nem egy fémszál felmelegedésével (izzásával) éri el a fénykibocsátást. Led fényforrások esetében mindezt elektronok felszabadulása idézi elő.

 

Mi az a led panel? Ezzel a fényforrásfajtával az álmennyezetekhez készült fénycsöves lámpákat helyettesítik. Az energiatakarékosságon kívül a led panelnek nincs szüksége „bemelegedési” időre. Bekapcsoláskor, ahogy átbillentjük a kapcsolót azonnal teljes fényerővel képes világítani. A led panelek kiemelkedően vékonyak. Sülyesztett kerettel a gipszkartonba, a plafon felületére beépítőkerettel (szinte bármilyen felületre) vagy sodrony függesztőkkel akár lógatva is szerelhető. Fénye homogén, a ledek nem látszanak, nem zavaróak. A Panel egyenletes fényt bocsájt ki teljes felületén. A led panelek kiválóak fő és dekor világításnak egyaránt. Ha modern letisztult designt szeretne otthonába, üzletébe vagy irodájába, esetleg fénycső armatúrákat (fénycsöves rácsos lámpák) cserélne energiatakarékosabb lámpákra, ne gondolkozzon tovább! A led panel a tökéletes megoldás.

Mi az a led ménysugárzó? Ez a beépíthető led panell fajta kifejezetten az álmennyezetekhez készült. Ezt a terméket könnyedén beszerelhető kazettás álmennyezetbe, gipszkartonba vagy bármilyen bútorba. Ha modern letisztult designt szeretne otthonába, üzletébe vagy irodájába, esetleg fénycső armatúrákat cserélne energiatakarékosabb lámpákra, ne gondolkozzon tovább! A led mélysugárzó a tökéletes megoldás.

Általános tulajdonságai:

  • 100 W hagyományos (nem ledes) körte  izzó helyett alkalmazható, meleg fehér fényű 12 W Led mélysugárzó alumínium-műanyag házban.
  • 3000 Kelvin színhőmérséklet. Kellemes hangulatot árasztó meleg fehér fény.
  • Tejfehér (nem átlátszó) búrával
  • 120° világítási szöggel.
  • Fényárama 1000 lumen.
  • oldal hossza: 17,4 cm,
  • magassága: 1,2 cm.

SMD (surface mounted device-felületszerelt alkatrész) led technológiának köszönhetően kevesebb fogyasztással képes azonos vagy akár jobb fényerőre is.
Mivel a LED fényforrás az áramot első sorban nem hőtermelésre használja fel, hanem a világításra, így tized annyi fogyasztással érhető el azonos fényerő egy hagyományos fénycsőhöz képest. (Egy 6W led égő, körülbelül egy 60 W-os izzónak felel meg).
A minimális hőtermelésnek köszönhetően kiválóan alkalmas olyan helyekre, ahol számít az izzó hőmérséklete (pl: gyerekszoba), hiszen több órás világítást követően is “megfogható kézzel”, nem éget.

A termék dekoratív, modern megjelenéssel és hosszú üzemidővel rendelkezik.

Ez a led panel energiatakarékos

A hagyományos (wolframszálas) izzók várható élettartalma 1000 óra. Ennek a Led mélysugárzónak 30.000 óra a várható üzemideje. Így 30 db hagyományos izzót kellene vásárolni annyi idő alatt, amíg ez a led panel működni fog.

Az alacsony fogyasztásának és hosszú élettartamának köszönhetően használat alatt jelentős energiamegtakarítás érhető el vele. A megtakarítás a led mélysugárzó teljes üzemideje alatt akár 60,000-Ft is lehet (a jelenlegi villamosenergia árak mellett) egy hagyományos 60W fénycső/izzó használatához képest.

Ha ezt a led mélysugárzót választja egy hagyományos izzó helyett (4 órás napi használat mellett), 3 hónap után az égő már „hasznot is fog hajtani”.

Ez a led panel javítja a komfort érzetet

Ez a led panel meleg fehér (3000 Kelvin színhőmérsékletű) fényt biztosít, így ajánljuk: nappaliba, hálószobába, közösségi terekbe, valamint olyan helyszínekre, ahol a nyugodt hangulat megteremtésére törekszünk. Általánosságban elmondható, hogy a meleg fehér színhőmérsékletű led fényforrások inkább sárgásabb fénnyel világítanak és leginkább a hagyományos izzó színéhez hasonlítanak. Annak, aki nem szeretne eltérni a megszokottól, ezt a színhőmérsékletet javasoljuk.

A termék teljes magassága 12 mm,, oldal hossza: 174 mm.

Egy lámpa teljesítményét első sorban nem a villamos teljesítmény (watt) határozza meg hanem a termék lumenben meghatározott fényérama.

Általános szabályként azt lehet mondani, hogy a hagyományos (wolfram szálas) izzók minden egy wattjára kb. 10 lumen jut. Ez azt jelenti, hogy esetünkben, ha egy hagyományos 60 wattos izzót szeretnénk helyettesíteni ledes égővel, akkor 60×10 lumennel kell számolnunk, tehát nagyjából 600 lumenes led izzót kell választani. Fontos, hogy nem elég csak a Watt számot figyelni egy led égő kiválasztásakor, hiszen az azonos villamos teljesítményű ledek lumenszáma eltérhet!

Az általunk forgalmazott led panelek, mélysugárzók fénye homogén, a ledek nem látszanak, nem zavaróak.

További előnyei

Amíg egy hagyományos Wolfram izzó esetében a világítási szög 360°, a led égő az smd technológiának köszönhetően irányítottabb 120°-os fényt sugároz, melynek hála a megvilágítani kívánt területre több fény jut.

A led smd égők számos jó tulajdonsággal rendelkeznek, aminek köszönhetően érdemes leváltani a hagyományos Wolfram szálas izzókat. Ez a led panelaz alacsonyabb fogyasztás, kevesebb hőtermelés és a sokkal hosszabb üzemidő mellett, nem bocsájt ki UV sugárzást sem.

Más energiatakarékos világítótestekkel (pl. kompakt fénycsövek) ellentétben, bekapcsoláskor azonnal világít, nincs „bemelegedési idő”. A termék bírja a gyakori fel-le kapcsolgatást, valamint a hálózati feszültségingadozásokat is jól tűri, nem megy tönkre.

Nem is beszélve arról, hogy a LED diódák újrahasznosítható anyagokból készülnek, míg az egyéb izzók esetében az elhasználódott elektronikus részeket külön veszélyes hulladékként kell kezelni.

Ez a led panel óvja szeme egészségét 

A kereskedelmi forgalomban megtalálhatóak olyan – mára korszerűtlen – led égők, amelyek fénye a hálózati váltóáram hatására finoman, alig észrevehetően vibrál. Az általunk forgalmazott led égők fénye nem vibrál.

A vibráló fényű égők alkalmazása nem javasolt, legfeljebb olyan helyeken, ahol rövid ideig van szükség a megvilágításra (pl. kamra). Tartós tartózkodású helyeken (pl. nappali, konyha…stb.) csak vibrálás mentes led égőket célszerű alkalmazni, mint például ez a termék mely garantáltan nem bántja a szemet és nem okoz fejfájást sem.

A termék 36 hónap garanciával rendelkezik.

További információk

feszültség:

fogyasztás/teljesítmény

fényáram:

szín/színhőmérséklet:

világítási szög:

védettség:

méret:

foglalat/bekötési mód:

GARANCIA:

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Led termék szűrő