Kiemelt ajánlat
növényvilágítás paprika termesztés 3

Led panel 60×60 cm 50W hideg fehér, 5000 Lumen

20 450 Ft (Nettó: 16 102 Ft)

méret: 600×600 mm, magasság: 9 mm
6000K, driverre,
Garancia 2 év

Engedélyezett utánrendelésre

SKU: 12518 Category: Tags:

Leírás

Led panel 50W hideg fehér, 80W fénycső helyett, 5000 Lumen, 60×60 cm,

Miért jó választás egy led panel? Miben tér el a hagyományos fénycsövektől? Miért is kellene megvennünk az elsőre drágábbnak tűnő terméket, egy látszólag jól bevált hagyományos világító testtel szemben?

Amit elsőként tudni érdemes, hogy ez nem led izzó mert a led valójában nem izzik, ám a mindennapokban ez az elnevezés az elterjedt. Azonban helyes megnevezés a led égő.

Tulajdonképpen ez annyit jelent, hogy a hagyományos villanykörtéhez képest nem egy fémszál felmelegedésével (izzásával) éri el a fénykibocsátást. Led fényforrások esetében mindezt elektronok felszabadulása idézi elő.

Mi az a led panel? Ezzel a fényforrásfajtával az álmennyezetekhez készült fénycsöves lámpákat helyettesítik. Az energiatakarékosságon kívül a led panelnek nincs szüksége „bemelegedési” időre. Bekapcsoláskor, ahogy átbillentjük a kapcsolót azonnal teljes fényerővel képes világítani. A led panelek kiemelkedően vékonyak. Sülyesztett kerettel a gipszkartonba, a plafon felületére beépítőkerettel (szinte bármilyen felületre) vagy sodrony függesztőkkel akár lógatva is szerelhető. Fénye homogén, a ledek nem látszanak, nem zavaróak. A Panel egyenletes fényt bocsájt ki teljes felületén. A led panelek kiválóak fő és dekor világításnak egyaránt. Ha modern letisztult designt szeretne otthonába, üzletébe vagy irodájába, esetleg fénycső armatúrákat (fénycsöves rácsos lámpák) cserélne energiatakarékosabb lámpákra, ne gondolkozzon tovább! A led panel a tökéletes megoldás.

Általános tulajdonságai:

  • 80W hagyományos (nem ledes) fénycső helyett alkalmazható, hideg fehér fényű 51W Led panel alumínium-műanyag házban.
  • 6000 Kelvin színhőmérséklet. Kellemes hangulatot árasztó hideg fehér fény.
  • Tejfehér (nem átlátszó) búrával
  • 120° világítási szöggel.
  • Fényárama 4600 lumen.
  • hossza 60 cm,
  • szélessége 60 cm.

SMD (surface mounted device-felületszerelt alkatrész) led technológiának köszönhetően kevesebb fogyasztással képes azonos vagy akár jobb fényerőre is.
Mivel a LED fényforrás az áramot első sorban nem hőtermelésre használja fel, hanem a világításra, így alig több mint fele annyi fogyasztással érhető el azonos fényerő egy hagyományos fénycsőhöz képest. (Egy 50W led panel, körülbelül egy 80 W-os fénycsőnek felel meg).

A termék dekoratív, modern megjelenéssel és hosszú üzemidővel rendelkezik.

Ez a led panel energiatakarékos

A hagyományos (ármatúrába való) fénycsövek várható élettartalma ~7500 óra. Ennek a Led panelnek 30.000 óra a várható üzemideje. Így 4-5 db hagyományos fénycsövet kellene vásárolni annyi idő alatt, amíg ez a led panel működni fog.

Az alacsony fogyasztásának és hosszú élettartamának köszönhetően használat alatt jelentős energiamegtakarítás érhető el vele. A megtakarítás a led panel teljes üzemideje alatt akár 30,000-Ft is lehet (a jelenlegi villamosenergia árak mellett) egy hagyományos 80W fénycső használatához képest.

Ha ezt a led panelt választja egy hagyományos fénycső armatúra helyett (4 órás napi használat mellett), pár hónap után az led panel már „hasznot is fog hajtani”.

Ez a led panel javítja a komfort érzetet

A  hidegfehér (6000 Kelvin színhőmérsékletű) fény kiválóan megfelel munkaterületekre, irodákba, műhelybe, illetve olyan helyiségekbe ahol nélkülönözhetetlenek bizonyul a megfelelő fényviszonyok kialakítása. A hideg fehér fény segít öszpontosítani, koncentrálni. Annak aki szeretne eltérni a megszokottól esetleg munkahelyére keres új világítást, ezt a színhőmérsékletet javasoljuk.

A termék teljes hossza 600 mm, szélessége 600 mm.

Egy lámpa teljesítményét első sorban nem a villamos teljesítmény (watt) határozza meg hanem a termék lumenben meghatározott fényérama.

Általános szabályként azt lehet mondani, hogy a hagyományos fénycsövek minden egy wattjára kb. 60-70 lumen jut. Ez azt jelenti, hogy esetünkben, ha négy hagyományos 18 wattos fénycsövet szeretnénk helyettesíteni led panellal, akkor 41870 lumennel kell számolnunk, tehát nagyjából 5000 lumenes led fényforrást kell választani. Fontos, hogy nem elég csak a Watt számot figyelni egy led égő kiválasztásakor, hiszen az azonos villamos teljesítményű ledek lumenszáma eltérhet!

Az általunk forgalmazott led panelek fénye homogén, a ledek nem látszanak, nem zavaróak.

További előnyei

Amíg egy hagyományos fénycső esetében a világítási szög 360°, a led panel az smd technológiának köszönhetően irányítottabb 120°-os fényt sugároz, melynek hála a megvilágítani kívánt területre több fény jut.

A led smd panelok számos jó tulajdonsággal rendelkeznek, aminek köszönhetően érdemes leváltani a hagyományos fénycsöveket. Ez a led panelaz alacsonyabb fogyasztás, kevesebb hőtermelés és a sokkal hosszabb üzemidő mellett, nem bocsájt ki UV sugárzást sem.

Más energiatakarékos világítótestekkel (pl. kompakt fénycsövek) ellentétben, bekapcsoláskor azonnal világít, nincs „bemelegedési idő”. A termék bírja a gyakori fel-le kapcsolgatást, valamint a hálózati feszültségingadozásokat is jól tűri, nem megy tönkre.

Nem is beszélve arról, hogy a LED diódák újrahasznosítható anyagokból készülnek, míg az egyéb izzók esetében az elhasználódott elektronikus részeket külön veszélyes hulladékként kell kezelni.

Ez a led panel óvja szeme egészségét 

A kereskedelmi forgalomban megtalálhatóak olyan – mára korszerűtlen – led panelek, amelyek fénye a hálózati váltóáram hatására finoman, alig észrevehetően vibrál. A hagyományos fénycsövek esetében ez a jelenség mindennapos. Kicsit elöregedett fénycső gyújtók esetében pedig szinte állandó.

Az általunk forgalmazott led panelek fénye nem vibrál.

A vibráló fényű égők alkalmazása nem javasolt, legfeljebb olyan helyeken, ahol rövid ideig van szükség a megvilágításra (pl. kamra). Tartós tartózkodású helyeken (pl. nappali, konyha…stb.) csak vibrálás mentes led égőket célszerű alkalmazni, mint például ez a termék mely garantáltan nem bántja a szemet és nem okoz fejfájást sem.

A termék 24 hónap garanciával rendelkezik

További információk

feszültség:

fogyasztás/teljesítmény

fényáram:

szín/színhőmérséklet:

világítási szög:

védettség:

méret:

foglalat/bekötési mód:

GARANCIA:

helyettesíthető hagyományos izzó

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Led termék szűrő