növényvilágítás chili paprika termesztés

Led Neon Flex (5 centinként vágható) több színben IP68, DC 24V

3 140 Ft

DC 24V, 12 mm, 10 W/m, IP68,

12 szín variáció

5 centinként vágható

Leírás

Led Neon Flex többféle színben, 10W/m, 120 Led/m, 24V, 6×12 mm, IP68 vízálló kivitel

Led Neon Flex, avagy az oldalra világító led szalag szilikon csőben. Oldalra világít és így bármilyen betű, forma, reklám, bútor, épület és kirakat világítás megformázható belőle!

A Led Neon flex ezen típusa 5 centinként vágható

Hangulatvilágítással tenné stílusossá lakása fényét, kellene egy korszerű ledsor a szobába? Erős mégis szembarát fényt szeretne otthonába? Könnyen felszerelhető, mégis tartós, hatékony megoldást keres?

Kiváló megoldást nyújthat a Led Neon Flex led szalag.

Napjainkban a led szalag világítás készítés kifejezett népszerűségnek örvend a lakossági felhasználás körében, hiszen kedvező a ledsor ára, illetve egyszerűen és sokoldalúan beépíthető. Gyakorlatilag a led szalagok megjelenésével olyan területek megvilágítása lehetséges, amelyet korábban sosem gondoltunk volna. Felhasználási területének csak a képzelet szab határokat, hiszen a nagy teljesítménye által kiválóan alkalmas, hogy általános világításként használjuk, de emellett funkcionális és design kiegészítőnek is szolgálnak.

~70 lumen/m extra fényáram jellemzi. Egy led szalag teljesítményét alapvetően nem a Wattban megadott villamos teljesítménye (fogyasztása) határozza meg, hanem sokkal inkább a lumenben megadott fényárama. Ezt az értéket a led szalagok esetében (a fogyasztáshoz hasonlóan) mindig egy méterre vonatkoztatva adják meg a gyártók. Így pl. ebből a led szalagtól, 5m beépítése esetén 5*70 lumen, azaz 350 lumen fényáramot várhatunk.

A led szalag 12 mm széles. A piros fény kiválóan alkalmazható hangulatvilágításra, reklámvilágításra. Ezzel a fényerővel kiválthatja a hagyományos fénycsöveket is, alacsonyabb áramfogyasztás költségekkel.

Led szalag védettsége

A termék IP68 védettségel rendelkezik. A led szalag vízálló, ezért a párás vizes helyiségekbe is alkalmazása ajánlott.

ledes világítások által termelt hő jóval kevesebb mint a hagyományos izzószálas világítás esetében, de hosszabb élettartam érdekében a ledek által termelt hőt is célszerű elvezetni a led szalagtól. Ezért a led szalagokat célszerű aluprofilra vagy más fémes, jó hővezető felületre ragasztva beépíteni.

Az alumínium vagy fém vázakhoz való könnyed rögzítés érdekében a led szalag öntapadós felülettel is rendelkezik! A ragasztó a szalag hátulján található meg. Egyszerűen el kell távolítani a védőfóliát majd a felületre simítani. Ezt ellenben tartós, több éves tapadás érdekében ajánlott plusz ragasztóval megerősíteni!

A legtöbb led szalaghoz hasonlóan 5 cm-enként lehetséges a led szalag elvágása, méretre darabolása. A flexibilis hordozó nyák és a jól méretre szabható kivitel eredményeként. A led szalag világítás készítése egyszerű feladat ezzel a led szalaggal. Legyen az egy polc, ágy vagy asztal alja, a tökéletes méretre szabhatóságnak hála bármely ötlet könnyedén megvalósítható. Hangulat világításnak szánva ajánlunk mellé fényerő szabályozót is a kívánt fényhatás érdekében.

Az extra fényerő miatt megfontolandó a dimmerrel (fényerőszabályozóval) együtt történő beépítés. A dimmer lehetővé teszi a mindenkori igényeknek megfelelő fényerő beállítását. Ez javítja a led szalag által biztosított komfort érzetet, és növeli a led szalag élettartamát is. Ha a alapvilágítási feladat érdekében történik a led szalag világítás készítése, tehát a folyamatosan világító megfelelő fény biztosítása a megvalósítandó cél, egy kapcsolóval is tökéletesen használható.

Led tápegység választása

Fontos figyelni, hogy ez a led szalag DC24V tápfeszültséget igényel. Ezt figyelembevételével válasszon hozzá tápegységet!

A Led szalag világítás készítéséhez, működéséhez szükség van tápegységre. Amelyek méretezése egyenesen arányos a led szalag hosszával. A szalag méretenként megadott teljesítménye szorozva a beépítendő méterek számával. Ha led szalag világítást készítünk érdemes 20% rátartással számolni a megfelelő teljesítményű tápegység kiválaszatásához.

A led szalag fogyasztása 10W/m, így 5m led szalag, 50W teljesítményű. Ipari kivitelű (akár 24 órás folyamatos üzemeltetésre is alkalmas) tápegység alkalmazása esetén 50W tápegységet, míg nem ipari kivitelű tápok esetén 60W tápegységet kell párosítani 5 méter led szalaghoz.

Szerelése egyszerű, nem kíván szaktudást. 50 méteres tekercsekben kapható, de vásárolható belőle akár 5 méter is. Szükség esetén kapható forrasztás-mentes bekötőkábel hozzá. A led szalagokat célszerű 10 méterenként betáplálni, mert az ennél hosszabb – egyben táplált – szakaszokon már fényerő csökkenés érzékelhető a led szalag saját veszteségei miatt.

A ledsor ár méterenként értendő.

Kiszolgálási egység 5 méteres vagy a szorzata!

10 méterenként két oldali betáplálást igényel!

A termék 12 hónap garanciával rendelkezik!

További információk

feszültség:

fogyasztás/teljesítmény

szín/színhőmérséklet:

, , , , , , , , , , ,

világítási szög:

védettség:

méret:

foglalat/bekötési mód:

GARANCIA:

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Led termék szűrő