RGBW led körte égő 11W, E27 , wifi vezérlés

9 579 Ft (Nettó: 7 543 Ft)

fejátmérő: 65 mm

világítási szög: 160°

RGBW  (színes fény+ meleg fehér fény)
okos-telefonról wifi vezérelhető

Engedélyezett utánrendelésre

Leírás

11W RGBW led körte égő, E27, 400-1050 lumen, wifi vezérlés

Miért jó választás egy RGBW led körte égő? Miben tér el a hagyományos körte izzóktól? Miért is kellene megvennünk az elsőre drágábbnak tűnő terméket, egy látszólag jól bevált hagyományos izzóval szemben?

Amit elsőként tudni érdemes, hogy ez nem led izzó mert a led valójában nem izzik, ám a mindennapokban ez az elnevezés az elterjedt. Azonban helyes megnevezés a led égő.

Tulajdonképpen ez annyit jelent, hogy a hagyományos villanykörtéhez képest nem egy fémszál felmelegedésével (izzásával) éri el a fénykibocsátást. Led fényforrások esetében mindezt elektronok felszabadulása idézi elő.

Általános tulajdonságai:

 • 100W hagyományos (nem ledes) izzó helyett alkalmazható, meleg fehér fényű 11W Led körte égő alumínium-műanyag házban.
 • 16 millió szín (RGB színek) keverésére alkalmas
 • 3000 Kelvin színhőmérséklet. Kellemes hangulatot árasztó meleg fehér fény.
 • Tejfehér (nem átlátszó) búrával, 160° világítási szöggel.
 • Fényárama 400-1050 lumen.
 • Bármilyen E27 (normál) foglalatba behelyezhető
 • Wifi vezérlés, telefonos applikációval.
 • teljes hossza 135 mm,
 • fej átmérője 65 mm.

Led RGBW körte égő távirányítható funkciói:

 • fényerő szabályozás
 • Villogás
 • színátmenet
 • színkeverés
 • RGBW: színes fény
 • meleg fehér fény.
Hangulatvilágítás kialakítása egyetlen izzó cseréjével.
Csak tekerje be a megfelelő foglaltba, és máris működőképes hangulatvilágítást varázsolt a helyiségbe.
 • Fürdőszobába,
 • hálószobába,
 • nappaliba,
 • gyerekszobába …stb

SMD (surface mounted device-felületszerelt alkatrész) led technológiának köszönhetően kevesebb fogyasztással képes azonos vagy akár jobb fényerőre is.
Mivel a LED fényforrás az áramot első sorban nem hőtermelésre használja fel, hanem a világításra, így tized annyi fogyasztással érhető el azonos fényerő egy hagyományos villanykörtéhez (körte izzó) képest. (Egy fehér fényű 11W led égő, körülbelül egy 100 W-os izzónak felel meg). Mivel ez egy led RGBW körte égő, így a színkeverés képessége miatt egy 100W hagyományos izzót vált ki, de közben képes 16 millió színnel is világítani, a használó igényei szerint.
A minimális hőtermelésnek köszönhetően kiválóan alkalmas olyan helyekre, ahol számít az izzó hőmérséklete (pl: gyerekszoba), hiszen több órás világítást követően is “megfogható kézzel”, nem éget.

A termék dekoratív, modern megjelenéssel és hosszú üzemidővel rendelkezik.

Ez a led körte égő energiatakarékos

A hagyományos (wolframszálas) izzók várható élettartalma 1000 óra. Ennek a Led égőnek 30.000 óra a várható üzemideje. Így 30 db hagyományos izzót kellene vásárolni annyi idő alatt, amíg ez a led körte égő működni fog.

Az alacsony fogyasztásának és hosszú élettartamának köszönhetően használat alatt jelentős energiamegtakarítás érhető el vele. A megtakarítás a led körte égő teljes üzemideje alatt akár 60,000-Ft is lehet (a jelenlegi villamosenergia árak mellett) egy hagyományos 60W körte izzó használatához képest.

Ha ezt a led körte égőt választja egy hagyományos izzó helyett (4 órás napi használat mellett), 3 hónap után az égő már „hasznot is fog hajtani”.

Ez a led körte égő javítja a komfort érzetet

Ez a led körte égő az RGB színek mellett, meleg fehér fényt biztosít, így ajánljuk: nappaliba, hálószobába, közösségi terekbe, valamint olyan helyszínekre, ahol a nyugodt hangulat megteremtésére törekszünk.

Általánosságban elmondható, hogy a meleg fehér színhőmérsékletű led fényforrások inkább sárgásabb fénnyel világítanak és leginkább a hagyományos izzó színéhez hasonlítanak. Annak aki nem szeretne eltérni a megszokottól, akkor ezt a színhőmérsékletet javasoljuk.

Az E27 (normál) foglalat a háztartásokban az egyik leggyakrabban előforduló típus. Fontos kiemelni, hogy ezen égő cseréje nem igényel szaktudást. Az E27 foglalat ezen kívül tartós, szilárd kapcsolatot biztosít, hiszen nagy fémfelületek érintkeznek.

Egy lámpa teljesítményét első sorban nem a villamos teljesítmény (watt) határozza meg hanem a termék lumenben meghatározott fényérama.

Általános szabályként azt lehet mondani, hogy a hagyományos (wolfram szálas) izzók minden egy wattjára kb. 10 lumen jut. Ez azt jelenti, hogy esetünkben, ha egy hagyományos 60 wattos izzót szeretnénk helyettesíteni ledes égővel, akkor 60×10 lumennel kell számolnunk, tehát nagyjából 600 lumenes led izzót kell választani. Fontos, hogy nem elég csak a Watt számot figyelni egy led égő kiválasztásakor, hiszen az azonos villamos teljesítményű ledek lumenszáma eltérhet!

Az általunk forgalmazott led körte égők fénye homogén, a ledek nem látszanak, nem zavaróak.

További előnyei

Amíg egy hagyományos Wolfram izzó esetében a világítási szög 360°, a led égő az smd technológiának köszönhetően irányítottabb 160°-os fényt sugároz, melynek hála a megvilágítani kívánt területre több fény jut.

A led smd égők számos jó tulajdonsággal rendelkeznek, aminek köszönhetően érdemes leváltani a hagyományos Wolfram szálas izzókat. Ez a led körte az alacsonyabb fogyasztás, kevesebb hőtermelés és a sokkal hosszabb üzemidő mellett, nem bocsájt ki UV sugárzást sem.

Más energiatakarékos világítótestekkel (pl. kompakt fénycsövek) ellentétben, bekapcsoláskor azonnal világít, nincs „bemelegedési idő”. A termék bírja a gyakori fel-le kapcsolgatást, valamint a hálózati feszültségingadozásokat is jól tűri, nem megy tönkre.

Nem is beszélve arról, hogy a LED diódák újrahasznosítható anyagokból készülnek, míg az egyéb izzók esetében az elhasználódott elektronikus részeket külön veszélyes hulladékként kell kezelni.

Ez a led körte égő óvja szeme egészségét 

A kereskedelmi forgalomban megtalálhatóak olyan – mára korszerűtlen – led égők, amelyek fénye a hálózati váltóáram hatására finoman, alig észrevehetően vibrál. Az általunk forgalmazott led égők fénye nem vibrál.

A vibráló fényű égők alkalmazása nem javasolt, legfeljebb olyan helyeken, ahol rövid ideig van szükség a megvilágításra (pl. kamra). Tartós tartózkodású helyeken (pl. nappali, konyha…stb.) csak vibrálás mentes led égőket célszerű alkalmazni, mint például ez a termék mely garantáltan nem bántja a szemet és nem okoz fejfájást sem.

A led színkeverés sajátosságairól a “Led szalag vezérlése – rövid betekintés a smart világítás világába” című cikkünkben írtunk már. Az RGBW led szalagok és RGBW led körte égők esetében annyi az eltér, hogy a led RGBW körte égő magában tartalmazza a vezérlőt is, így képes a távirányító utasításait led fénnyé “alakítani”.

A termék 24 hónap garanciával rendelkezik.

További információk

feszültség:

fogyasztás/teljesítmény

fényáram:

szín/színhőmérséklet:

világítási szög:

védettség:

méret:

foglalat/bekötési mód:

GARANCIA:

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Led termék szűrő