Led Filament körte égő 5W igazi meleg fehér E27, átlátszó

1 419 Ft (Nettó: 1 117 Ft)

60 W hagyományos izzó helyett
600 Lumen, 2700K, fejátmérő: 60mm
hangulatvilágításhoz

Engedélyezett utánrendelésre

Leírás

Led Filament átlátszó körte égő 5W, 60W izzó helyett, E27, 600 lumen, 60 mm. 2700K, igazi meleg fehér. Nem vibrál a fénye!

Led Filament körte égő 6W, borostyán sárga üveges, extra meleg fehér 2000 kelvin, E27, 600 lumen, Miért jó választás egy led körte égő? Miben tér el a hagyományos körte izzóktól? Miért is kellene megvennünk az elsőre drágábbnak tűnő terméket, egy látszólag jól bevált hagyományos izzóval szemben?

Amit elsőként tudni érdemes, hogy ez nem led izzó mert a led valójában nem izzik, ám a mindennapokban ez az elnevezés az elterjedt. Azonban helyes megnevezés a led égő.

Tulajdonképpen ez annyit jelent, hogy a hagyományos villanykörtéhez képest nem egy fémszál felmelegedésével (izzásával) éri el a fénykibocsátást. Led fényforrások esetében mindezt elektronok felszabadulása idézi elő.

A Filament led égők sajátosságai

A led égők egyik “hátránya” az, hogy modern megjelenésükkel bizonyos helyeken alkalmazva kilógnak, kilóghatnak a környezetből. Ez persze személyes irányultság kérdése, mert van akinek tetszik egy korszerű elem régies környezetben, és van akinek nem. (Ízlésről vitatkozni azonban értelmetlen, hiszen ki-ki saját elképzelései szerint kedvel, vagy nem kedvel bizonyos helyzeteket.)

A led világítótestek gyártói azonban igyekeznek minden igényt kiszolgálni, így a Filament led dekor égők formájában megszületett a jóval kisebb esztétikai kompromisszumot igénylő, energiatakarékos led égő. Régies hatású megjelenésével, 2000 Kelvin színhőmérsékletű fényével, jól illeszkedik akár várak, kastélyok világítási rendszerébe és megjelenésébe.

A megvilágítás sárgás színvilága a gyertyák és fáklyák fényét idézi. Esztétikus kialakítása, az izzószálra emlékeztető led kiképzés Retro hatású megjelenést ad a Filament körte égőknek.

Általános tulajdonságai:

  • 60W hagyományos (nem ledes) izzó helyett alkalmazható, hideg fehér fényű 6W Led fikament körte égő.
  • 2000 Kelvin színhőmérséklet. Kellemes hangulatot árasztó borostyán sárga fény.
  • Átlátszó búrával, 360° világítási szöggel.
  • Fényárama 600 lumen.
  • Bármilyen E27 (normál) foglalatba behelyezhető
  • teljes hossza 106 mm,
  • fej átmérője 60 mm.

A termék dekoratív, modern megjelenéssel és hosszú üzemidővel rendelkezik.

Ez a led filament körte égő energiatakarékos

A hagyományos (wolframszálas) izzók várható élettartalma 1000 óra. Ennek a Led égőnek 30.000 óra a várható üzemideje. Így 30 db hagyományos izzót kellene vásárolni annyi idő alatt, amíg ez a led körte égő működni fog.

Az alacsony fogyasztásának és hosszú élettartamának köszönhetően használat alatt jelentős energiamegtakarítás érhető el vele. A megtakarítás a led körte égő teljes üzemideje alatt akár 50,000-Ft is lehet (a jelenlegi villamosenergia árak mellett) egy hagyományos 50W körte izzó használatához képest.

Ha ezt a led körte égőt választja egy hagyományos izzó helyett (4 órás napi használat mellett), 3 hónap után az égő már „hasznot is fog hajtani”.

A led filament körte égő javítja a komfort érzetet

A  hidegfehér (2000 Kelvin színhőmérsékletű) fény kiválóan megfelel olyan helyiségekbe ahol hangulatos megvilágítás a cél. A sárgás tónusú fehér fény fény segít a megfelelő hangulat kialakításában.

Az E27 (normál) foglalat a háztartásokban az egyik leggyakrabban előforduló típus. Fontos kiemelni, hogy ezen égő cseréje nem igényel szaktudást. Az E27 foglalat ezen kívül tartós, szilárd kapcsolatot biztosít, hiszen nagy fémfelületek érintkeznek.

A termék teljes hossza 106 mm, a fej átmérője 60 mm, melynek hála viszonylag szűk helyekre is befér, vagyis méretei alkalmassá teszik a kisebb méretű csillárokba történő felhasználásra is.

Egy lámpa teljesítményét első sorban nem a villamos teljesítmény (watt) határozza meg hanem a termék lumenben meghatározott fényérama.

Általános szabályként azt lehet mondani, hogy a hagyományos (wolfram szálas) izzók minden egy wattjára kb. 10 lumen jut. Ez azt jelenti, hogy esetünkben, ha egy hagyományos 60 wattos izzót szeretnénk helyettesíteni ledes égővel, akkor 60×10 lumennel kell számolnunk, tehát nagyjából 600 lumenes led izzót kell választani. Fontos, hogy nem elég csak a Watt számot figyelni egy led égő kiválasztásakor, hiszen az azonos villamos teljesítményű ledek lumenszáma eltérhet!

Az általunk forgalmazott led körte égők fénye homogén, a ledek nem látszanak, nem zavaróak. A Filament égők sajátja, hogy a ledek a hagyományos izzószálra emlékeztetnek.

További előnyei

A led smd égők számos jó tulajdonsággal rendelkeznek, aminek köszönhetően érdemes leváltani a hagyományos Wolfram szálas izzókat. Ez a led körte az alacsonyabb fogyasztás, kevesebb hőtermelés és a sokkal hosszabb üzemidő mellett, nem bocsájt ki UV sugárzást sem.

Más energiatakarékos világítótestekkel (pl. kompakt fénycsövek) ellentétben, bekapcsoláskor azonnal világít, nincs „bemelegedési idő”. A termék bírja a gyakori fel-le kapcsolgatást, valamint a hálózati feszültségingadozásokat is jól tűri, nem megy tönkre.

Nem is beszélve arról, hogy a LED diódák újrahasznosítható anyagokból készülnek, míg az egyéb izzók esetében az elhasználódott elektronikus részeket külön veszélyes hulladékként kell kezelni.

Ez a led körte égő óvja szeme egészségét 

A kereskedelmi forgalomban megtalálhatóak olyan – mára korszerűtlen – led égők, amelyek fénye a hálózati váltóáram hatására finoman, alig észrevehetően vibrál. Az általunk forgalmazott led égők fénye nem vibrál.

A vibráló fényű égők alkalmazása nem javasolt, legfeljebb olyan helyeken, ahol rövid ideig van szükség a megvilágításra (pl. kamra). Tartós tartózkodású helyeken (pl. nappali, konyha…stb.) csak vibrálás mentes led égőket célszerű alkalmazni, mint például ez a termék mely garantáltan nem bántja a szemet és nem okoz fejfájást sem.

A termék 12 hónap garanciával rendelkezik.

További információk

feszültség:

fogyasztás/teljesítmény

fényáram:

szín/színhőmérséklet:

világítási szög:

védettség:

méret:

GARANCIA:

várható szállítási idő

5 nap

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Led termék szűrő