növényvilágítás paprika termesztés 3

hulladékkezelési díj

76 Ft (Nettó: 60 Ft)

Engedélyezett utánrendelésre

SKU: 13133 Category:

Leírás

A hulladékkezelési díj, a vonatkozó törvényi szabályozás értelmében minden foglalattal rendelkező termékek után megfizetendő.

A led égők, led panelek, led triproof lámpák és led fénycsövek kategóriák termékeire vonatkozik.

Az elektromos és berendezésekkel kapcsolatos hulladékgazdálkodási tevékenységekre vonatkozó követelményeket a 197/2014. (VIII. 1.) kormányrendelet szabályozza.

A rendelet előírja az elektromos és elektronikai berendezések hulladékainak átvételét, begyűjtését, hasznosítását és ártalmatlanítását. Ennek a tevékenységek elvégzésére a gyártók és a forgalmazók számára a hulladékkezelési díj nyújt fedezetet. A hulladékkezelési díjat a fogyasztó fizet meg.
A gyártók külön tételként szerepeltetik számlájukon a hulladékkezelési díjat, melyet cégünk közvetített szolgáltatásként számláz tovább a fogyasztó részére.

A kormányrendelet értelmében cégünk 40 Ft+ÁFA/darab hulladékkezelési díjat számít fel minden retrofit LED-es termékre és gázkisüléses elven működő lámpákra.

A retrofit LED-es termékek közé tartoznak azok a LED fényforrások, amelyek a hagyományos izzókkal és a higany tartalmú energiatakarékos fényforrásokkal csereszabatos fejeléssel ellátottak. Egyszerűbben fogalmazva azon led fényforrásokra vonatkozik, amelyeket a végfelhasználó a lámpatestben cserélni tud. pl E27, E14, GU10, G9, GX53, GU53, G4, AR111, T8, stb. foglalatú LED égők.
A gázkisüléses elven működő lámpák közé tartoznak a kör, illetve egyéb formájú fénycsövek, a kompakt fénycsövek (energiatakarékos lámpák), a fémhalogén lámpák és a kerámia fémhalogén izzók.

A LED lámpák a bennük lévő elektronikus alkatrészek miatt különleges kezelést igényelnek. Ezeket a fényforrásokat és lámpatesteket nem szabad a háztartási hulladékkal együtt gyűjteni.

Az elhasznált LED lámpákat, megsérült LED izzókat az elektronikus berendezések hulladékai számára kijelölt speciális gyűjtőben kell elhelyezni. A forgalmazónak a fogyasztó vagy felhasználó által felajánlott használt elektromos, elektronikus berendezéseket – így beleértve a LED-es lámpákat, világítótesteket is – vissza kell vennie, amennyiben a fogyasztó a használt és a hulladékká vált termékkel jellegében és funkciójában azonos LED-es fényforrást vagy LED-es világítótestet vásárol.

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Led termék szűrő