Kiemelt ajánlat
növényvilágítás paprika termesztés 3

Zsákos Gomba termesztés növénynevelő LED-es világítással


Ebben a cikkben szeretnénk bemutatni egy megkeresésünk által , eddig sikeresnek tűnő LED-es növénynevelő világítás használatát a zsákos gomba termesztéshez.

Elsősorban össze raktunk a gomba termesztéshez jól passzoló növény nevelő LED szalagot.

Kísérlet gyanánt továbbítottuk egy zsákos gombák termesztésével is foglalkozó csapatnak, hogy próbálják ki a termesztéshez.

Érdekességként le írjuk a zsákos gomba termesztés folyamatát :

  1. Az előkészítés:
    • Kiválasztjuk a megfelelő fajtájú gombát, sterilizáljuk a termesztő közegünket (például szalmát), majd belekeverjük a gombaspórákat.
  2. A zsákba töltés:
    • A sterilizált termesztőanyagot a termesztőzsákba töltjük, amelynek kisebb lyukakat készítünk az oxigén beáramlása és a CO2 kijutása érdekében.
  3. Az inkubáció:
    • A zsákokat olyan helyen helyezzük el, ahol a hőmérséklet és a páratartalom megfelelő a gombafaj számára. A gomba spórákból mycelium (gombafonal) fejlődik ki, amely az egész zsákban elterjed.
  4. A termesztés:
    • A zsákot áthelyezzük egy olyan helyre, ahol a megfelelő megvilágítási, hőmérsékleti és páratartalmi feltételek biztosítottak. A gomba általában 10-14 óra világosságot és 8-12 óra sötétséget igényel naponta.
  5. A termés:
    • Amikor a gomba készen áll, levágjuk a termesztőzsákot, majd eltávolítjuk a természetes gomba termést.

A megfelelő megvilágítás erőssége eltérő lehet a gomba fajtájától. Pár gomba fajtáról és annak megvilágítási idejéről és erősségéről (mikromol/m2/s PPDF értékben) a linkre kattintva olvashatnak.

Érdemes a gyakorlatban is kísérletezni a fényaránnyal és az expozíciós idővel, hogy megtaláljuk az optimális kombinációt a legjobb eredmények eléréséhez.

Miután megérkezett az általunk küldött LED-es növénynevelő világítás, üzembe helyezést követően kaptunk képet arról hogy, hogy is néz ez ki valójában.

IMG_20230316_162233-1-600x450 Zsákos Gomba termesztés növénynevelő LED-es világítással Növények ledes nevelése Vásárlóink írták
IMG_20230316_162239-1-600x450 Zsákos Gomba termesztés növénynevelő LED-es világítással Növények ledes nevelése Vásárlóink írták

Izgatottan várjuk a továbbiakat.

Az általunk össze állított LED-es növénynevelő világítás működött!

Mint azt fent említettük megkeresésünk által küldtünk egy növénynevelő LED-et egy gomba termesztéssel foglalkozó csapatnak, ami mára már sikeresnek mondható ebben a kísérletben. Laska gomba esetében került kipróbálásra, ahol is a gombák szépen kikalaposodtak a fény hatására.

“Úgy néz ki, hogy működik a fény. A laskagomba szépen kikalaposodott a fény hatására. 2 fényképet csatolva küldök!”

Laska_01-450x600 Zsákos Gomba termesztés növénynevelő LED-es világítással Növények ledes nevelése Vásárlóink írták
Laska_02-450x600 Zsákos Gomba termesztés növénynevelő LED-es világítással Növények ledes nevelése Vásárlóink írták

kep-9 Zsákos Gomba termesztés növénynevelő LED-es világítással Növények ledes nevelése Vásárlóink írták
Növényvilágítás ledes megoldások webáruházunkban
(palántanevelő led lámpák, led szalagok)

Van bármi kérdésed vagy hozzáfűzni va

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .