A gomba LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők


gomba A gomba LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények palántázása

A legjobb eredmények elérése céljából ajánlott optimális fényarányok és napi világítási időtartamok a gomba LED-es világítása esetén.

A gombatermesztéshez szükséges mesterséges világítás függ a gomba fajtájától, de általában a következő körülményeket igényli.

Az egyes növények Led-es kiegészítő, világítása eltérő összetételű fényt illetve eltérő világítási időtartamokat igényel.

 • Fényforrás:

A gomba termesztéséhez szükséges fényforrásnak a piros és a kék spektrumú LED lámpák a legalkalmasabbak. A gomba fotoszintéziséhez nincs szükségük a klorofillre, és a gombák jobban reagálnak a kék fényre. A megfelelő spektrumot biztosító lámpák segítenek a gombáknak az optimális növekedéshez és fejlődéshez szükséges tápanyagok előállításában.

 • Világítási idő:

A gomba növekedése és fejlődése érdekében általában 12-16 órás nappali ciklust igényelnek. Azonban egyes fajok esetében az optimális világítási idő eltérő lehet. Az optimális időtartam a gombafajtától, a növekedési szakasztól, a hőmérséklettől és a páratartalomtól is függ.

 • Hőmérséklet:

A gomba termesztése során a megfelelő hőmérséklet fenntartása létfontosságú. Az optimális hőmérséklet függ a gombafajtától, de általában 20-25°C között van. Fontos megjegyezni, hogy a hőmérséklet túl magas vagy túl alacsony lehet a gomba fejlődésének kárára.

 • Páratartalom:

A gombatermesztéshez szükséges magas páratartalom fenntartása fontos. Általában a 75-90% közötti páratartalom optimális a gomba növekedéséhez és fejlődéséhez. Az optimális páratartalom fenntartása a gombák számára megfelelő légáramlást, szellőzést és nedvességforrást igényel.

 • Tápanyag:

A gombák általában szerves anyagokat, például gombaalapot vagy szalmát használnak tápanyagként. A tápanyagforrás minősége és mennyisége szintén fontos szerepet játszik a gomba termesztésében.

A gomba LED-es világítása, kiegészítő megvilágítása céljából, tökéletes megoldás a növényvilágító led szalag.

kep-3 A gomba LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények palántázása
Növényvilágítás ledes megoldások webáruházunkban
(palántanevelő led lámpák, led szalagok)

Van bármi kérdésed vagy hozzáfűzni va

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Legutóbbi hozzászólások

  Termék kereső

  Bármely paraméter külön külön megadható, a megfelelő termék megtalálásához
    

  Szűrés termékjellemzők szerint

  Bármely paraméter külön külön megadható, a megfelelő termék megtalálásához

  Kosár

  Termékkategóriák

  %d bloggers like this: