Kiemelt ajánlat
növényvilágítás chili paprika termesztés

Az oregánó LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők


Ez a cikk arról szól, hogy hogyan lehet hatékonyabban termeszteni az oregánót azáltal, hogy a LED világítás spektrális összetételére és a megvilágítási időre fókuszálunk. A cikk részletesen bemutatja a különböző színek és hullámhosszak hatását a növény növekedésére és egészségére, valamint ajánlásokat tesz arra vonatkozóan, hogy miként lehet a LED világítást hatékonyabban használni a jobb termés eléréséhez.

Az oregánó LED-es világítása eltérő összetételű fényt illetve eltérő
világítási időtartamokat igényel.

Fontos megjegyezni, hogy az oregánó közepes intenzitású fényigényű, és a növényeknek szükségük van a megfelelő hőmérsékletre és páratartalomra is a növekedési folyamatokhoz.

Az oregánó más néven szurokfű termesztése során a megfelelő fény és időzítési arányok kulcsfontosságúak a jó növekedés és terméshozam eléréséhez.

a-palanta-oregano Az oregánó LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények ledes nevelése
  • Csírázás:

Az oregánó csírázásához általában 18-25 °C hőmérséklet és magas páratartalom (80-90%) szükséges. A csírázás ideje általában 7-14 nap.

a Az oregánó LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények ledes nevelése
  • Vegetatív növekedés:

A vegetatív növekedéshez az oregánó számára optimális hőmérséklet 18-24 °C között van, a páratartalom pedig 50-60% között legyen. A megfelelő növekedési eredmények eléréséhez a fény erősségének legalább 150-250 µmol/m2/s-nak kell lennie.

az-oregano-viragzasa Az oregánó LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények ledes nevelése
  • Virágzás:

A virágzás előtti időszakban (pre-bloom) a hőmérsékletnek 16-20 °C-nak kell lennie, a páratartalomnak pedig 40-50% között. A növényeknek legalább 250-350 µmol/m2/s fényre van szükségük.

A virágzás alatt a hőmérsékletet 20-24 °C-ra kell emelni, és a páratartalmat 40-50% között kell tartani. A megfelelő fényerősség legalább 350-450 µmol/m2/s.

oregano-1 Az oregánó LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények ledes nevelése
  • Termés:

A terméshozam maximalizálása érdekében a hőmérsékletet a termés éréséig 18-22 °C között kell tartani, a páratartalmat pedig 50-60% között. A megfelelő fényerősség legalább 300-400 µmol/m2/s. A növényeknek rendszeres vízzel és tápanyagokkal történő ellátása is fontos a jó terméshozam érdekében.

Az oregánó LED-es világítása, kiegészítő megvilágítása céljából, tökéletes megoldás a növényvilágító led szalag.

kep-9 Az oregánó LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények ledes nevelése
Növényvilágítás ledes megoldások webáruházunkban (palántanevelő led lámpák, led szalagok)

Van bármi kérdésed vagy hozzáfűzni va

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .