növényvilágítás paprika termesztés 2

A levendula LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők


Ez a cikk a levendula termesztésének és világításának összefüggéseit taglalja, hangsúlyozva a LED világítás spektrális összetételének és a megvilágítási időnek a fontosságát. A cikk bemutatja a különböző színek és hullámhosszak hatását a növény növekedésére és egészségére, valamint javaslatokat ad a megfelelő LED világítás használatára a hatékonyabb termesztés érdekében.

A levendula LED-es világítása eltérő összetételű fényt illetve eltérő világítási időtartamokat igényel.

A levendula termesztése során a megfelelő fény és időzítési arányok kulcsfontosságúak a jó növekedés és terméshozam eléréséhez.

Az alábbiakban összefoglalom azokat a környezeti igényeket, amelyekre az egyes növekedési folyamatokban a levendulának szüksége van:

a-levendula A levendula LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények ledes nevelése
  1. Csírázás:
    • A levendulacsírázás során a magvakból a növények csíráznak és kezdenek növekedni. Az optimális hőmérsékleti tartomány 20-25 Celsius fok között van, és a magokat általában nedves talajban helyezik el. A csírázás során a levendulának alacsonyabb fényigénye van, és a páratartalomnak sem szabad túl magasnak lennie. A megfelelő LED-es megvilágítás intenzitása 50-100 mikromol/m2/s PPDF értékben.
a-levendula-novekedes A levendula LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények ledes nevelése
  1. Vegetatív növekedés:
    • A vegetatív növekedési fázis során a levendula növekszik és fejlődik. Ebben a szakaszban a növénynek magasabb hőmérsékletre, jó talajminőségre és megfelelő vízellátásra van szüksége. A levendulának ebben a szakaszban magasabb fényigénye van, különösen a hideg színű fényre (kék és fehér). A megfelelő LED-es megvilágítás intenzitása 200-400 mikromol/m2/s PPDF értékben.
a-lev-virazas A levendula LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények ledes nevelése
  1. Virágzás:
    • A levendula virágzása során a növények virágokat termelnek. Ebben a szakaszban a levendulának magas intenzitású, meleg színű fényre van szüksége. Az optimális hőmérséklet 20-25 Celsius fok között van, és a páratartalomnak sem szabad túl magasnak lennie. A megfelelő LED-es megvilágítás intenzitása 400-600 mikromol/m2/s PPDF értékben.
levendula.jpg-1 A levendula LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények ledes nevelése
  1. Termés:
    • A levendula termésképződése során a növények termést termelnek. Ebben a szakaszban a levendulának továbbra is magas intenzitású, meleg színű fényre van szüksége. Az optimális hőmérséklet és a páratartalom hasonló az előző szakaszhoz. A megfelelő LED-es megvilágítás intenzitása 400-600 mikromol/m2/s PPDF értékben.

A levendula LED-es világítása, kiegészítő megvilágítása céljából, tökéletes megoldás a növényvilágító led szalag.

kep-10 A levendula LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények ledes nevelése
Növényvilágítás ledes megoldások webáruházunkban (palántanevelő led lámpák, led szalagok)

Van bármi kérdésed vagy hozzáfűzni va

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .