növényvilágítás paprika termesztés 2

Az áfonya LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők


Ez a cikk az áfonya LED-es világítása körülményét és termesztésének összefüggéseit taglalja, hangsúlyozva a LED világítás spektrális összetételének és a megvilágítási időnek a fontosságát. A cikk bemutatja a különböző színek és hullámhosszak hatását a növény növekedésére és egészségére, valamint javaslatokat ad a megfelelő LED világítás használatára a hatékonyabb termesztés érdekében.

Az áfonya LED-es világítása eltérő összetételű fényt illetve eltérő világítási időtartamokat igényel.

Fontos megjegyezni, hogy, a növényeknek szükségük van a megfelelő hőmérsékletre és páratartalomra is a növekedési folyamatokhoz.

Az áfonya termesztése során a megfelelő fény és időzítési arányok kulcsfontosságúak a jó növekedés és terméshozam eléréséhez.

afi-palanta Az áfonya LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények ledes nevelése
  • Csírázás:
    • Az áfonya magoknak alacsony hőmérsékleten kell csírázniuk, általában 5-10°C-on. A csírázásnak nincs szüksége nagyon erős fényre, de 12-16 órás napi világítási időre van szükség.
af Az áfonya LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények ledes nevelése
  • Vegetatív növekedés:
    • Az áfonya vegetatív növekedéséhez magasabb intenzitású fény szükséges, általában 200-400 µmol m-2 s-1 PPDF-en. A növényeknek általában 14-18 órás napi világítási időre van szükségük, a hőmérsékletnek pedig körülbelül 18-25°C-nak kell lennie.
afi-vir Az áfonya LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények ledes nevelése
  • Virágzás:
    • Az áfonya virágzásához a fény intenzitását és az időtartamát fokozatosan kell növelni. Általában 12-14 órás napi világítási időre van szükségük, és a fényintenzitást 400-600 µmol m-2 s-1 PPDF-re kell emelni. A hőmérsékletnek általában 15-20°C-nak kell lennie.
afi-term Az áfonya LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények ledes nevelése
  • Termés:
    • Az áfonya terméskötődéséhez és növekedéséhez további növekedési fázisban is magas fényintenzitás szükséges. A növényeknek általában 12-14 órás napi világítási időre van szükségük, és a fényintenzitást 500-800 µmol m-2 s-1 PPDF-re kell növelni. A hőmérsékletnek általában 15-25°C-nak kell lennie.

Az áfonya LED-es világítása, kiegészítő megvilágítása céljából, tökéletes megoldás a növényvilágító led szalag.

kep-9 Az áfonya LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények ledes nevelése
Növényvilágítás ledes megoldások webáruházunkban (palántanevelő led lámpák, led szalagok)

Van bármi kérdésed vagy hozzáfűzni va

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .