növényvilágítás paprika termesztés 2

A koriander LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők


A cikk részletesen bemutatja a koriander növény LED világítással történő termesztésének előnyeit, beleértve a növények növekedési fázisait, a különböző spektrumú fények hatását a növekedésre és az ízre, valamint a megvilágítási időt és a távolságot a növényektől.

Termesztés során fontos, hogy megfelelő körülményeket biztosítsunk a növények számára ahhoz, hogy egészségesen fejlődjenek.

Az alábbiakban részletesebben ismertetem a koriander LED-es világítása és a különböző növekedési stádiumokat.

A koriander termesztése során a megfelelő fény és időzítési arányok kulcsfontosságúak
a jó növekedés és terméshozam eléréséhez.

koriander-1 A koriander LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények ledes nevelése

Csírázás és fiatal növény:

A koriander magjainak szükségük van legalább 12-16 óra intenzív fényre naponta. A csírázás során a koriander magok szikrázó, közepesen meleg fényt igényelnek. A talajt jól meg kell öntözni, de nem szabad túlzottan vízzel áztatni.A csíranövény fázisban a növénynek kevesebb fényre van szüksége, körülbelül 50-150 µmol/m²/s PPFD mennyiségű fényre.

koriander-nov A koriander LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények ledes nevelése

Vegetatív növekedés:

A koriandernek 14-16 óra intenzív fényre van szüksége naponta a vegetatív növekedéshez. Az optimális hőmérséklet 20-25 Celsius fok. A koriandernek szüksége van a kék és a piros spektrumú fényre is a lombozat fejlődéséhez és az ágak erősítéséhez. A talajt jól meg kell öntözni, de nem szabad túlzottan vízzel áztatni. A páratartalom legyen 40-60%. A növekedési fázisban a koriander növénynek kb. 200-300 µmol/m²/s PPFD mennyiségre van szüksége.

koriander-virag A koriander LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények ledes nevelése

Virágzás és termésképzés:

A virágzó koriandernek továbbra is 14-16 óra intenzív fényre van szüksége naponta. Az optimális hőmérséklet 18-22 Celsius fok. A koriandernek a vörös és a narancs spektrumú fényre van szüksége, hogy elősegítse a virágzást és a termésképződést.

A termésképződése során 14-16 óra intenzív fényre van szüksége naponta. Az optimális hőmérséklet 18-22 Celsius fok. A koriandernek szüksége van a vörös és a narancs spektrumú fényre, hogy elősegítse a termésképződést és a magfejlődést. Ebben az esetben a növénynek kb. 300-400 µmol/m²/s PPFD mennyiségre van szüksége a hatékony növekedéshez.

A koriander LED-es világítása, kiegészítő megvilágítása céljából, tökéletes megoldás a növényvilágító led szalag.

kep-10 A koriander LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények ledes nevelése
Növényvilágítás ledes megoldások webáruházunkban (palántanevelő led lámpák, led szalagok)

Van bármi kérdésed vagy hozzáfűzni va

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .