A baby pak csoi LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők


Organic-Baby-Pak-Choi A baby pak csoi LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények palántázása

A baby pak choi LED-es világítása eltérő összetételű fényt illetve eltérővilágítási időtartamokat igényel.

A baby pak choi termesztése során a megfelelő fény és időzítési arányok kulcsfontosságúak
a jó növekedés és terméshozam eléréséhez.

 • Csírázás:

A baby pak choi csírázásához a növénynek a kék és vörös spektrumú fényre van szüksége. Az optimális fényintenzitás 50-100 μmol/m2/s PPDF-ben, amelynek legalább 50% -a kék és 50% -a vörös spektrumú fény.

A baby pok choi magvak csírázása alacsony fényigényű folyamat, de a magvak fejlődése során a fényigény növekszik. Általában a csíráztató edényekben a növényeket legalább 12-16 óra hosszat meg kell világítani naponta. Az optimális hőmérséklet a csírázás során általában 20-25 Celsius fok.

 • Vegetatív növekedés:

A vegetatív növekedési fázisban a baby pak choi igényli a kék spektrumú fényt. Az optimális fényintenzitás 150-300 μmol/m2/s PPDF-ben, amelynek legalább 60-70% -a kék spektrumú fény.

A vegetatív növekedési fázisban a baby pok choi intenzív fényigényű növény, és a növények növekedési sebessége jelentősen függ a megvilágítás intenzitásától és időtartamától. Általában a növényeket legalább 14-16 ór hosszat meg kell világítani naponta. Az optimális hőmérséklet a vegetatív növekedés során általában 18-22 Celsius fok.

 • Virágzás:

A baby pak choi általában nem virágzik, így nincs szüksége kifejezett virágzási fázisra.

 • Termés:

A baby pak choi termésképződéséhez a növénynek a kék és vörös spektrumú fényre van szüksége. Az optimális fényintenzitás 150-300 μmol/m2/s PPDF-ben, amelynek legalább 50-60% -a vörös, és 40-50% -a kék spektrumú fény. A baby pok choi termésfázisában a növényeknek továbbra is intenzív fényigényük van, és a növényeket legalább 12-14 ór hosszat meg kell világítani naponta. Az optimális hőmérséklet a termésfázisban általában 18-20 Celsius fok.

 • A növény tápanyag igénye:
  • Nitrogén (N): A növekedéshez és a zöld szín fenntartásához szükséges. A növények általában jól reagálnak a nitrogén-műtrágyákkal vagy nitrogéntartalmú trágyákkal.
  • Foszfor (P): A gyökérképzés és a virágzás szempontjából fontos tápanyag. A talajban található foszfor megfelelő mennyisége elengedhetetlen a növények számára.
  • Kálium (K): A növények számára fontos tápanyag, amely segít a növények szilárdságának fenntartásában és a stressztűrő képesség növelésében.
  • Kalcium (Ca): A növényekben a sejtfalak kialakításában fontos szerepet játszik.
  • Magnézium (Mg): A fotoszintézisben fontos szerepet játszik és az egyik legfontosabb klorofillkomponens.

A baby pak choi LED-es világítása, kiegészítő megvilágítása céljából, tökéletes megoldás a növényvilágító led szalag.

kep-9 A baby pak csoi LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények palántázása
Növényvilágítás ledes megoldások webáruházunkban (palántanevelő led lámpák, led szalagok)

Van bármi kérdésed vagy hozzáfűzni va

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Legutóbbi hozzászólások

  Termék kereső

  Bármely paraméter külön külön megadható, a megfelelő termék megtalálásához
    

  Szűrés termékjellemzők szerint

  Bármely paraméter külön külön megadható, a megfelelő termék megtalálásához

  Kosár

  Termékkategóriák

  %d bloggers like this: