Kiemelt ajánlat
növényvilágítás paprika termesztés 3

Az uborka LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők


Az említett cikk a LED növényvilágításra való alkalmazásának témakörét tárgyalja az uborka növény esetében. Bemutatja az uborka növény LED-es megvilágításának hatásait a növény fejlődésére és a terméshozamra, valamint ismerteti a megfelelő spektrális összetételű LED világítás fontosságát az uborka növény növekedése és terméshozama szempontjából. A cikk azoknak ajánlott, akik érdeklődnek a LED világítás alkalmazásában a növénytermesztésben.

Az egyes növények Led-es kiegészítő, világítása eltérő összetételű fényt illetve eltérő világítási időtartamokat igényel.

Az uborka termesztése során a megfelelő fény és időzítési arányok kulcsfontosságúak
a jó növekedés és terméshozam eléréséhez.

Az alábbiakban összefoglalom az uborka LED-es világítása során a különböző növekedési fázisokban az ajánlott fényviszonyokat és világítási időket :

uborka-pal Az uborka LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények ledes nevelése
  • Csírázás és fiatal növény:

Az uborka magvakból való csírázása és a fiatal növények növekedése során fontos, hogy elegendő mennyiségű fény álljon rendelkezésre. A legjobb eredményeket 16-18 órás világítási idő mellett érhetjük el. Az ajánlott fényintenzitás 150-200 mikromol/m²/s lehet. A csírázási fázisban az uborka növényeknek nem szükséges a teljes spektrumú fény, így az izzófehér vagy a hidegfehér led-lámpák is megfelelőek lehetnek.

ubi-novekedese Az uborka LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények ledes nevelése
  • Vegetatív növekedés:

Az uborka vegetatív növekedési fázisában az optimális világítási idő 14-16 óra, míg a pihenőidő 8-10 óra. Az ajánlott fényintenzitás ebben a fázisban 200-400 mikromol/m²/s lehet. A vegetatív növekedési fázisban az uborka növényeknek szükségük van a teljes spektrumú fényre, ideális esetben a vörös és a kék spektrum aránya 3:1.

uborka-noveny Az uborka LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények ledes nevelése
  • Virágzás és termésérés:

Az uborka virágzásának és termésképződésének fázisában az optimális világítási idő 12-14 óra, míg a pihenőidő 10-12 óra. Az ajánlott fényintenzitás ebben a fázisban 400-600 mikromol/m²/s lehet. Az uborka növényeknek a virágzás és termés képződése során szükségük van a teljes spektrumú fényre, ideális esetben a vörös és a kék spektrum aránya 4:1.

Összességében az uborka növény számára a megfelelő fény és világítási idő nagyon fontos a sikeres termesztéshez. A különböző növekedési fázisokban különböző fényigények merülnek fel, így a megfelelő LED-es megvilágítás segíthet az uborka növények optimális növekedésében és terméshozamának növelésében.

Az uborka LED-es világítása, kiegészítő megvilágítása céljából, tökéletes megoldás a növényvilágító led szalag.

kep-10 Az uborka LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények ledes nevelése
Növényvilágítás ledes megoldások webáruházunkban (palántanevelő led lámpák, led szalagok)

Van bármi kérdésed vagy hozzáfűzni va

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .