növényvilágítás paprika termesztés 3

Káposzta LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők


Az említett oldalon a káposzta növény LED-es világításának előnyeiről és a megfelelő spektrális összetétel fontosságáról van szó. Az írás részletesen bemutatja, hogyan befolyásolja a különböző hullámhosszakon sugárzó fény a növények növekedését, valamint azt is, hogy milyen spektrumú fényre van szüksége a káposztának az optimális növekedéshez és terméshozamhoz. Emellett az írásban szó esik a LED-technológia előnyeiről a hagyományos növénytermesztési módszerekhez képest, mint például a nagyobb energiatakarékosság és a pontosabb fénybeállítási lehetőségek.

Az egyes növények Led-es kiegészítő, világítása eltérő összetételű fényt illetve eltérő világítási időtartamokat igényel.

A káposzta termesztése során a megfelelő fény és időzítési arányok kulcsfontosságúak
a jó növekedés és terméshozam eléréséhez.

A legjobb eredmények elérése céljából ajánlott optimális fényarányok és napi világítási időtartamok a káposzta LED-es világítása esetén:

kapi-palanta Káposzta LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények ledes nevelése
  • Csírázás és fiatal növények:

A káposzta magok általában 5-10 nap alatt kelnek ki. Ebben a korai szakaszban a növényeknek magasabb kék fényigényük van a vegetatív növekedés elősegítése érdekében. Az optimális nappali hossz 14-18 óra lehet. Az ilyen időtartamú fényforrások közé tartozhatnak a hideg fehér vagy a nappali fény spektrumú LED lámpák.

kaposzta-nov Káposzta LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények ledes nevelése
  • Vegetatív növekedés:

Ebben a szakaszban a növények igénylik a kiegyensúlyozottabb fény spektrumot, beleértve a piros és a kék fényt is, amelyek a növényi fotoszintézishez szükségesek. Az optimális nappali hossz továbbra is 14-18 óra lehet. A kiegyensúlyozottabb fényforrások közé tartozhatnak a fehér fény spektrumú LED lámpák.

kapuszta-600x424 Káposzta LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények ledes nevelése
  • Virágzás és termésérés:

Ebben a szakaszban a növényeknek magasabb piros fényigényük van a virágzás és a termésképződés elősegítése érdekében. Az optimális nappali hossz ebben az időszakban csökkenthető 12-14 órára. A piros spektrumú LED lámpák ebben a szakaszban hatékonyabbak lehetnek.

Fontos megjegyezni, hogy a termesztési körülmények, például a hőmérséklet és a páratartalom is befolyásolhatják a növények fényigényét. A káposzta növények általában 18-24°C közötti hőmérsékleten érzik jól magukat, és a páratartalom 60-80% között optimális. Az optimális növényi tápanyagok, víz és megfelelő szellőzés is kulcsfontosságú a jó növekedéshez és termésképződéshez.

A káposzta LED-es világítása, kiegészítő megvilágítása céljából, tökéletes megoldás a növényvilágító led szalag.

kep-10 Káposzta LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények ledes nevelése
Növényvilágítás ledes megoldások webáruházunkban (palántanevelő led lámpák, led szalagok)

Van bármi kérdésed vagy hozzáfűzni va

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .