A csiperke gomba LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők


A cikkben a csiperke gomba LED-es világításával kapcsolatos információk találhatóak, beleértve a spektrális összetételt és a megvilágítási időt. A cikk emellett megvizsgálja a gomba növekedési folyamatának hatását a LED világításra, valamint bemutat néhány konkrét LED fényforrást, amelyeket ajánlott használni a csiperkegomba termesztése során.

A csiperke gomba LED-es világítása, növekedési fázisai és a hozzájuk ajánlott világítási idő mesterséges világítás mellett a következők:

  • Spawn-fázis (inokulum beoltása):

A csiperke gomba termesztésének első szakasza, amikor a sterilizált szalmát vagy trágyát inokulummal oltják be, és zsákban tárolják. Ebben a fázisban nem szükséges a mesterséges világítás.

csipi-gomba A csiperke gomba LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények ledes nevelése
  • Primordia-fázis (első gomba bimbók megjelenése):

A zsákban lévő inokulum kezd növekedni, és először a gomba bimbók jelennek meg. Ebben a fázisban a csiperke gombát általában sötét helyen tartják, és a világítás használata opcionális.

  • Pinhead-fázis (gomba fejlődése):

A gomba bimbók nőnek és a tönkön fejlődnek. Ebben a fázisban a csiperke gombát általában 14-16 órás világítási ciklusokkal 400-800 lux intenzitással világítják meg.

gombi-termes A csiperke gomba LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények ledes nevelése
  • Harvest-fázis (termés betakarítása):

A csiperke gombát akkor kell betakarítani, amikor a kalapok megnyílnak és a tönk elkezd sárgulni. A termés betakarítását követően a gomba termesztése megszűnik, és az anyagot eltávolítják.

A csiperke gomba növekedése és fejlődése függ az átlaghőmérséklettől és a páratartalomtól is, amelyeknek szintén optimálisnak kell lenniük a gomba növekedéséhez és fejlődéséhez. Az optimális hőmérséklet a pinhead-fázisban általában 16-21 Celsius fok, a páratartalom pedig 85-95% között kell legyen. Az optimális növekedési körülményeket folyamatosan figyelni kell, és szükség esetén korrekciókat kell végrehajtani, hogy a csiperke gomba minél nagyobb termést hozzon.

A csiperke gomba LED-es világítása, kiegészítő megvilágítása céljából, tökéletes megoldás a növényvilágító led szalag.

kep-10 A csiperke gomba LED-es világítása spektrális fényösszetétel és megvilágítási idők Növények ledes nevelése
Növényvilágítás ledes megoldások webáruházunkban (palántanevelő led lámpák, led szalagok)

Van bármi kérdésed vagy hozzáfűzni va

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .