növényvilágítás paprika termesztés 2

Káposzta palántázása


kaposzta palánta

A cikkünk a káposzta palántázásáról szól LED világítás használatával. Bemutatja a megfelelő LED spektrumot és fényidőt a palánták növekedéséhez, valamint a megfelelő távolságot a lámpától. Emellett a cikk részletesen tárgyalja a palántanevelés egyéb fontos szempontjait is.

Káposzta palántázás ideje

A káposzta palántázás ideje, általában február végétől március közepéig kell elkezdeni vetni, attól függően, hogy milyen éghajlati körülmények vannak az adott területen. A palánták kiültetésének időpontja pedig általában április vége és május eleje között van.

kaposzta-palanta Káposzta palántázása Növények palántázása

Káposzta palánták számára ideális hőmérséklet és páratartalom

A káposzta palántáknak az optimális hőmérséklet a csírázás idején 20-25°C, a növekedési szakaszban pedig 15-20°C. A hideg időjárás és a hirtelen hőmérséklet változások azonban károsíthatják a palántákat.

A káposzta palántáknak a csírázás idején magas páratartalomra van szükségük, így a földet és a levegőt is nedvesen kell tartani. A növekedési szakaszban a páratartalomnak csökkennie kell, különben növekszik a betegségek kialakulásának kockázata.

kapi Káposzta palántázása Növények palántázása

A káposzta palánták tápanyag igénye

A káposzta palántáknak jó minőségű talajra és megfelelő tápanyagokra van szükségük a jó növekedéshez. A legjobb, ha a talaj tápanyagtartalma gazdag és jól vízelvezető. A káposzta palántáknak elsősorban nitrogénre, foszforra és káliumra van szükségük, így javasolt a komposzt vagy műtrágya hozzáadása a talajhoz a palántázás előtt.

Fontos, hogy a káposzta palánták ne legyenek túl sűrűn ültetve, és rendszeresen locsoljuk őket. A káposzta palánták érzékenyek a szárazságra és a stresszre, ami növekedési problémákhoz és betegségekhez vezethet. Érdemes figyelni a növényvédelmi intézkedésekre is, mivel a káposzta különféle betegségek és kártevők támadásának is kitett lehet.

Káposzta palánták kiegészítő megvilágítására tökéletes megoldás a növényvilágító led szalag.

kep-9 Káposzta palántázása Növények palántázása
Növényvilágítás ledes megoldások webáruházunkban (palántanevelő led lámpák, led szalagok)

Van bármi kérdésed vagy hozzáfűzni va

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .