növényvilágítás paprika termesztés 2

Borsó palántázása


A következő cikk a borsó palántázása témáról szól, és bemutatja a LED növényvilágítás előnyeit, különös tekintettel a spektrum és az időzítés szerepére a növekedésben. Részletesen leírja a palántázás folyamatát és tanácsokat ad a sikeres termesztéshez.

A borsó palántázási ideje

A mag általában kora tavasszal, április elején vagy március végén ültethető, amikor a talaj már kellően felmelegedett.

borso-palanta Borsó palántázása Növények palántázása

A borsó palántázása számára ideális hőmérséklet és páratartalom

A palántáknak a csírázáshoz legalább 5-7°C-os hőmérsékletre van szükségük, de az optimális hőmérsékleti tartomány a 10-18°C közötti tartományban van. A magasabb hőmérsékletek a virágzást elősegítik, de a túl magas hőmérséklet stresszt okozhat a növénynek. A borsó palántáknak a csírázáshoz magas páratartalomra van szükségük. A későbbi növekedési szakaszokban azonban a páratartalomnak csökkennie kell, hogy elkerüljük a betegségek kialakulását.

borso-noveny Borsó palántázása Növények palántázása

A borsó palánták tápanyag igénye

A palántáknak jó minőségű talajra és megfelelő tápanyagokra van szükségük. A borsó a legtöbb más növénynél kevesebb nitrogénre van szüksége, de fontos a foszfor és a kálium megfelelő mennyiségű felvétele. Javasolt a talajt előzetesen megtrágyázni vagy komposzttal dúsítani.

Fontos, hogy a borsó palánták megfelelő távolságra legyenek ültetve egymástól, hogy elegendő hely legyen a növekedéshez. Az esetleges gyomnövényeket el kell távolítani a borsó környezetéből. A borsó érzékeny a szárazságra, ezért rendszeres öntözésre van szüksége. Fontos továbbá a megfelelő támrendszer biztosítása, hogy a növények ne boruljanak fel a súlyuk alatt.

Összefoglalva, ha biztosítjuk a megfelelő vetési időt, hőmérsékleti és páratartalmi körülményeket, valamint a megfelelő tápanyagokat és ápolást, akkor egészséges borsó palánták nőhetnek, amelyek természetes módon megtermelik a magvakat.

A borsó palánták kiegészítő megvilágítására tökéletes megoldás a növényvilágító led szalag.

kep-10 Borsó palántázása Növények palántázása
Növényvilágítás ledes megoldások webáruházunkban (palántanevelő led lámpák, led szalagok)

Van bármi kérdésed vagy hozzáfűzni va

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .