Kiemelt ajánlat
növényvilágítás chili paprika termesztés

Akvárium led világítás (akár házilag)


Egy lehetséges példa:

Ledszalag rendszer 64 literes (60x30x36 cm) akváriumba: –Akvárium led világítás (akár házilag)

akvarium_viz_3-600x320 Akvárium led világítás (akár házilag) Led otthonra

A led szalagot akvárium led világítás építésekor is alusínbe ajánlott (IP 65 ledszalagok esetében kötelező) beépíteni, mert az jelentős hűtést, ezáltal hosszú élettartamot biztosít.

A beépítendő rendszer méretezése: –Akvárium led világítás (akár házilag)

Az akvárium méretéből meghatározható a szükséges fényteljesítmény igény. Ennek elvárt mértéke 20-60 lumen/liter tehát esetünkben ez 1280-3000 lumen között van. Ennek átlaga 2140 lumen. Ezt céloznám meg.

Egy extra fényteljesítményű ledszalagot választva, annak 1190 lumen/m teljesítményét figyelembe véve kb 180 cm ledszalagot kell beépíteni. 180 cm alusínbe természetesen.

Tekintve, hogy az akvárium hossza csupán 60 cm, ezt a 180 cm ledszalagot, 3 szakaszban tudjuk beépíteni. Így egyenletesebb fényt is kapunk.

A 180 cm ledszalag kb 24 W teljesítményű. Választhatnánk 24 W tápegységet, de azt folyamatosan csúcsrajáratnánk, ezért 36 W-os tápegységet javaslok.

Ha pedig igazán jót akarunk, beépíthetünk ráadásként 2 szakasz (60 cm) növényvilágító ledszalagot is. Ez csupán 6-7 W teljesítmény többletet jelent, amit a választott tápegység könnyedén elvisel.

A beépítés kicsit aprólékos, de nem bonyolult feladat.

Az 5 db – előzetesen az akvárium fedelének aljára rögzített – 60 cm-es alusínbe ragasztott ledszalago csíkot (fehér, növény, fehér, növény, fehér sorrendben) a tápegységhez csatlakoztatjuk (ledszalagok bekötésekor polaritásra ügyelni!), és már kész is. 🙂

fishis-600x450 Akvárium led világítás (akár házilag) Led otthonra
full-spectrum-novenyvilagitas-300x300 Akvárium led világítás (akár házilag) Led otthonra
Növényvilágítás ledes megoldások webáruházunkban (palántanevelő led lámpák, led szalagok)

Van bármi kérdésed vagy hozzáfűzni va

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .