Kiemelt ajánlat
növényvilágítás chili paprika termesztés

Led hangulatvilágítás a fürdőszobába


Led hangulatvilágítás a fürdőszobába

A fürdőszoba, fontos része életünknek. Általában (és ideális esetben) magunk lehetük, magunkal foglalkozunk. Ez az a hely, ahol a hangulatvilágítás azt a célt szolgálja, hogy még kellemesebb legyen az ott tartózkodás. Nem lehet kérdéses, hogy fontos szerepet kap lakberendezéssel foglalkozó terveinkben.

modern-fürdőszoba-hangulatvilágítással-600x373 Led hangulatvilágítás a fürdőszobába Led otthonra
komplex fürdőszoba hangulatvilágítás

Ha megszületett a döntés a megvalósításra, őszintén ajánlom, hogy ledes rendszert építsünk be.
A ledes rendszerek szinte
végtelen lehetőséget adnak számunkra a hangulatvilágytás vonatkozásában is.

Fontosnak érzem megjegyezni, hogy a Led hangulatvilágítás a fürdőszobába lehet alapvető része a fürdőszoba-világításnak, nem csupán hangulati elem. Számos esetben nincs szükség hatalmas fényáradatra fürdőbeli teendőinkhez.

Hova építsük be? – Led hangulatvilágítás a fürdőszobába

Több lehetőség közül választhatunk:

  • a fürdőszoba-szekrény tetejére/aljára
  • a fürdőszoba plafon és a fal találkozásához (alu profilba)
  • a tükör köré … stb.

Nem gondolom, hogy minden lehetőséget felsorolhatnék. Természetesen mindenki, saját fürdőszobájában találhatja meg a legjobbnak vélt elhelyezést. Az szinte bizonyos, hogy (ha kell segítségünkel) minden elhelyezési ötletre található ledes megoldás.

Fontos mehjegyezni, hogy a hangulatvilágítás nem jelent feltétlenül rejtettvilágítást. A megfelelően kiválasztott és elhekyezett világítótesetek maguk is részesei lehetnek a hangulatteremtésnek.

komplex-fürdőszoba-hangulatvilágítás-600x400 Led hangulatvilágítás a fürdőszobába Led otthonra
komplex fürdőszoba hangulatvilágítás

Milyen rendszert válasszunk? – Led hangulatvilágítás a fürdőszobába

A ledes rendszereken belül is több lehetőség közül választhatunk aszerint, hogy mit is szeretnénk.

Választhatunk színek szerint:

mosdók-hangulatvilágítással Led hangulatvilágítás a fürdőszobába Led otthonra
mosdók hangulatvilágítással

Választhatunk a ki/be kapcsolás, a vezérlés módja szerint.

Választhatunk az alkalmazott led világítótest szerint.

Szinte bármit beépíthetünk. Az sem elvárás, hogy szabályozható legyen a fényerő, bár ha elemrülünk egy kád vízben, jól esik a halvány derengés.

  • led szalag – Jól variálható rendszer, számos vezérlési lehetőséggel. (picit talán komplikált a szerelése)
  • led égő – Egyszerűen telepíthető, a meglévő foglalatok is használhatóak. Nincs túl nagy szabadság az egyedivé tétlben. Filament égők alkalmazása. RGB kivitel is létezik, távirányítóval.
  • led panel – Homogén fény, jól pozícionálható, esztétikus. Nem, vagy nehezen vezérelhető.
  • led spot – Gyakori meglévő foglalat fürdőszobákban. GU10. Esztétikus, koncentrált megvilágításra is alkalmas. RGB kivitel is létezik, távirányítóval.

Az én választásom – Led hangulatvilágítás a fürdőszobába

Távirányító párti vagyok. A kényelem az igen fontos, de persze adott körülmények között a vezetékes megoldások is tökéletes megoldást adnak és jóval olcsóbbak. Természetesen a vezetékes megoldások előnye, hogy nem fog soha elveszni a távirányító.

Az infra vezérlést nem ajánlom ide, mert ahhoz nem mindegy merre néz a távirányító. Az egyéb lehetőségek teljes használati szabadságot adnak és az igen kellemes dolog.

Ha sikerült a megfelelő hely és rendszer kiválasztása, már csak fel kell szerelnünk vagy szereltetnünk és utána az élmény a miénk lehet.

Mindenkinek igénye és lehetősége szerint.

Személyes véleményem az, hogy egy led fürdőszoba hangulatvilágítás lehet színes vagy fehér fény bázisú. (Személy szerint a fehérre szavazok). A vezetékes megoldás, valamint a rádiós távirányító kényelmes megoldásnak tűnik, de a telefonnal vezérelt megoldás is jó lehet. A vízálló ledszalag alkalmazása célszerű, de nem biztonságtechnikai szempontból, mivel a ledszalagok gyengeárammal működnek, hanem inkább az alkatrészek korróziós védelme miatt. A fürdőszoba elég nedves hely. Nem szabad azonban elfeldkezni arról. hogy a ledszalagot alusínbe kell építeni, a megfelelő hűtés, ezáltal a hosszabb élettartam érdekében.

A felszerelés nehézége attól függ, hova szereljük a rendszert. Ha meglévő bútorra építjük, akkor nem ördöngősség. Ha azonban mondjuk a plafon és a falak találkozásába szeretnénk, alu profilos beépítést, akkor már komplexebb a feladat. Bármi is legyen a döntés, ha úgy érezzük jobbnak, hívjunk szakembert, aki gyorsan és szakszerűen felszereli nekünk.

kád-hangulatvilágítás-600x300 Led hangulatvilágítás a fürdőszobába Led otthonra
full-spectrum-novenyvilagitas-300x300 Led hangulatvilágítás a fürdőszobába Led otthonra
Növényvilágítás ledes megoldások webáruházunkban (palántanevelő led lámpák, led szalagok)

Van bármi kérdésed vagy hozzáfűzni va

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .