Led panel vélemény


led panel beépítve fotós lámpa

Led panel vélemény – ledfenyek.eu

Led-panel-beépítve-konyha Led panel vélemény vélemények
Konyhai világítás led panel alkalmazásával – ledfenyek.eu

A led panel egyre népszerűbb, de még korántsem általámosan elterjed világítástechnikai eszköz.
Abban aki még nem használta felmerülhet a kérdés, vajon jó megoldás lesz e?
Ez a led panel vélemény, az én személyes véleményem. Nem egy szupertudományos értekezés, csupán a saját tapasztalataim szavakba öntése a teljesség igénye nélkül.

Nos, IGEN. Határozottan az.

Led panel vélemény – led panel

Hivatalos formában: A LED panel olyan világítástechnikai megoldás, aminek célja, hogy kis felületen is megfelelő fényerősséget biztosítson. Ennek érdekében a LED lámpák szorosan helyezkednek el egymás mellett nagy felületen, azonban az összefüggő üvegfelületnek köszönhetően nem pontszerű fényforrásoknak látszanak, hanem egy egységes világítótestnek, ami szűri és szétszórja a fényt.

A teljesítményük is kiemelkedő, hiszen a megfelelő fényerő elsődleges szempont volt a tervezés során, a legújabb panelek teljesítménye általában 53 Watt környékén mozog, míg az általuk biztosított fényerő az 4500 lument is elérheti. A magas teljesítmény miatt a LED paneleket legtöbbször fővilágításként érdemes alkalmazni.

Saját szavaimmal: A led panel egy nagyszerű dolog. Kifogástalan megvilágítást ad szinte bármilyen célra. Egy ragyogó világító darab a plafonból. Valóban nem látszanak a fényt adó ledek pontjai. Olyan mint egy világító “lepedő”. A megvilágítás pedig tökéletesnek hat. Az egyenletes szórt fény, szinte mindenhova eljut. Szinte nem lehet árnyékot látni.

Mindenhol megállja a helyét. Többféle térfunkcióhoz alkalmaztuk már. A vendéglátó egység, trafik, iroda, raktár világítás de még a lányom szobáját is ilyen világosítja.

Éppen a lányom szobája hívta fel a figyelmet egy fontos dologra, amit azonban nem árt figyelembe venni. “Túl fényes” lett – bár szerintem ez nem fordulhat elő, de ízlések és pofonok. Szerencsére ez csak az első reakció volt a lámpacserét követően. Most már imádja. Azért nem árt gondosan megválasztani a megfelelő darabot az egyéni fényigény szempontjából!

Elsősorban a klasszikus fénycsöves világítási rendszerek leváltására ajánlanám, főként mert teljesen vibrálásmentes fényt biztosít, és sokkal jobban néz ki, de bármilyen más kreatív, modern alkalmazásban megállja a helyét.

Led panel vélemény – Megfelelő színt a megfelelő funkcióhoz

led-panel-beépítve-iroda Led panel vélemény vélemények
Irodai világítás led panel alkalmazásával

Talán nyűg – nekem biztosan az volt – hogy nem elég teljesítményt, méretet, “fényerőt” választani, de a színhőmérséklet se mindegy.

Bizony nem az akkor sem, ha led panel az amit vásárolni készülsz.

De nem kell túlbonyolítani! Anélkül, hogy belemennék a részletekbe (akit érdekel: színhőmérséklet), a “hidegfehér serkenti a koncentrációt, a melegfehér megnyugtat”.

Ez a két alapvetés már elég a választáshoz. Otthonra melegfehér(3000K), munkahelyre hidegfehér(6000K). A középút, ha nem tudsz dönteni középfehér (napfehér…stb.) (4000K), ez mindenhova jó lesz.

Széles méretválaszték, kerek és négyszög forma, széles teljesítmény skála. Mindenki megtalálja a neki kedveset.

Led panel vélemény – led panel árak

led-panel-beépítve-tárgyaló Led panel vélemény vélemények
céges tárgyaló led paneles megvilágítással

Drága vagy sem?

Ez mindig központi kérdés, főként ha valami új és újat ígér.
Íme egy táblázat ami összefoglalja néhány led panel árát.

A táblázat tartalmaz két talán kicsit fura paramétert, ami az adott árakra érvényes. Ez a Ft/W és a Ft/lumen. Ezek a paraméterek az összehasonlításban segítenek csupán.

ledpanel-árak-zöld Led panel vélemény vélemények A véleményem a led panelról a következő gondolatokkal foglalhatom össze:

 • Jól néz ki
 • Egyedülálló megvilágítást ad
 • Energia-hatékony
 • megfizethető

Mindezek alapján csak ajánlani tudom mindenkinek, aki egy korszerű világítástechnikai rendszert szeretne munkahelyre, közösségi térbe, vagy akár otthonra.

 

full-spectrum-novenyvilagitas-300x300 Led panel vélemény vélemények
Növényvilágítás ledes megoldások webáruházunkban (palántanevelő led lámpák, led szalagok)

Van bármi kérdésed vagy hozzáfűzni va

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Legutóbbi hozzászólások

  Termék kereső

  Bármely paraméter külön külön megadható, a megfelelő termék megtalálásához
    

  Szűrés termékjellemzők szerint

  Bármely paraméter külön külön megadható, a megfelelő termék megtalálásához

  Kosár

  Termékkategóriák

  %d bloggers like this: