növényvilágítás paprika termesztés 3

Led panel vélemény


led panel beépítve fotós lámpa

Led panel vélemény – ledfenyek.eu

Led-panel-beépítve-konyha Led panel vélemény A Led világításról
Konyhai világítás led panel alkalmazásával – ledfenyek.eu

A led panel egyre népszerűbb, de még korántsem általámosan elterjed világítástechnikai eszköz.
Abban aki még nem használta felmerülhet a kérdés, vajon jó megoldás lesz e?
Ez a led panel vélemény, az én személyes véleményem. Nem egy szupertudományos értekezés, csupán a saját tapasztalataim szavakba öntése a teljesség igénye nélkül.

Nos, IGEN. Határozottan az.

Led panel vélemény – led panel

Hivatalos formában: A LED panel olyan világítástechnikai megoldás, aminek célja, hogy kis felületen is megfelelő fényerősséget biztosítson. Ennek érdekében a LED lámpák szorosan helyezkednek el egymás mellett nagy felületen, azonban az összefüggő üvegfelületnek köszönhetően nem pontszerű fényforrásoknak látszanak, hanem egy egységes világítótestnek, ami szűri és szétszórja a fényt.

A teljesítményük is kiemelkedő, hiszen a megfelelő fényerő elsődleges szempont volt a tervezés során, a legújabb panelek teljesítménye általában 53 Watt környékén mozog, míg az általuk biztosított fényerő az 4500 lument is elérheti. A magas teljesítmény miatt a LED paneleket legtöbbször fővilágításként érdemes alkalmazni.

Saját szavaimmal: A led panel egy nagyszerű dolog. Kifogástalan megvilágítást ad szinte bármilyen célra. Egy ragyogó világító darab a plafonból. Valóban nem látszanak a fényt adó ledek pontjai. Olyan mint egy világító “lepedő”. A megvilágítás pedig tökéletesnek hat. Az egyenletes szórt fény, szinte mindenhova eljut. Szinte nem lehet árnyékot látni.

Mindenhol megállja a helyét. Többféle térfunkcióhoz alkalmaztuk már. A vendéglátó egység, trafik, iroda, raktár világítás de még a lányom szobáját is ilyen világosítja.

Éppen a lányom szobája hívta fel a figyelmet egy fontos dologra, amit azonban nem árt figyelembe venni. “Túl fényes” lett – bár szerintem ez nem fordulhat elő, de ízlések és pofonok. Szerencsére ez csak az első reakció volt a lámpacserét követően. Most már imádja. Azért nem árt gondosan megválasztani a megfelelő darabot az egyéni fényigény szempontjából!

Elsősorban a klasszikus fénycsöves világítási rendszerek leváltására ajánlanám, főként mert teljesen vibrálásmentes fényt biztosít, és sokkal jobban néz ki, de bármilyen más kreatív, modern alkalmazásban megállja a helyét.

Led panel vélemény – Megfelelő színt a megfelelő funkcióhoz

led-panel-beépítve-iroda Led panel vélemény A Led világításról
Irodai világítás led panel alkalmazásával

Talán nyűg – nekem biztosan az volt – hogy nem elég teljesítményt, méretet, “fényerőt” választani, de a színhőmérséklet se mindegy.

Bizony nem az akkor sem, ha led panel az amit vásárolni készülsz.

De nem kell túlbonyolítani! Anélkül, hogy belemennék a részletekbe (akit érdekel: színhőmérséklet), a “hidegfehér serkenti a koncentrációt, a melegfehér megnyugtat”.

Ez a két alapvetés már elég a választáshoz. Otthonra melegfehér(3000K), munkahelyre hidegfehér(6000K). A középút, ha nem tudsz dönteni középfehér (napfehér…stb.) (4000K), ez mindenhova jó lesz.

Széles méretválaszték, kerek és négyszög forma, széles teljesítmény skála. Mindenki megtalálja a neki kedveset.

Led panel vélemény – led panel árak

led-panel-beépítve-tárgyaló Led panel vélemény A Led világításról
céges tárgyaló led paneles megvilágítással

Drága vagy sem?

Ez mindig központi kérdés, főként ha valami új és újat ígér.
Íme egy táblázat ami összefoglalja néhány led panel árát.

A táblázat tartalmaz két talán kicsit fura paramétert, ami az adott árakra érvényes. Ez a Ft/W és a Ft/lumen. Ezek a paraméterek az összehasonlításban segítenek csupán.

ledpanel-árak-zöld Led panel vélemény A Led világításról A véleményem a led panelról a következő gondolatokkal foglalhatom össze:

  • Jól néz ki
  • Egyedülálló megvilágítást ad
  • Energia-hatékony
  • megfizethető

Mindezek alapján csak ajánlani tudom mindenkinek, aki egy korszerű világítástechnikai rendszert szeretne munkahelyre, közösségi térbe, vagy akár otthonra.

 

full-spectrum-novenyvilagitas-300x300 Led panel vélemény A Led világításról
Növényvilágítás ledes megoldások webáruházunkban (palántanevelő led lámpák, led szalagok)

Van bármi kérdésed vagy hozzáfűzni va

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .