ledfenyek.eu

Akvárium led világítás (akár házilag)


Akvárium Led világítás

Egy lehetséges példa:

Ledszalag rendszer 64 literes (60x30x36 cm) akváriumba: –Akvárium led világítás (akár házilag)

akvarium_viz_3-600x320 Akvárium led világítás (akár házilag) ötletek Tippek

A led szalagot akvárium led világítás építésekor is alusínbe ajánlott (IP 65 ledszalagok esetében kötelező) beépíteni, mert az jelentős hűtést, ezáltal hosszú élettartamot biztosít.

A beépítendő rendszer méretezése: –Akvárium led világítás (akár házilag)

Az akvárium méretéből meghatározható a szükséges fényteljesítmény igény. Ennek elvárt mértéke 20-60 lumen/liter tehát esetünkben ez 1280-3000 lumen között van. Ennek átlaga 2140 lumen. Ezt céloznám meg.

Egy extra fényteljesítményű ledszalagot választva, annak 1190 lumen/m teljesítményét figyelembe véve kb 180 cm ledszalagot kell beépíteni. 180 cm alusínbe természetesen.

Tekintve, hogy az akvárium hossza csupán 60 cm, ezt a 180 cm ledszalagot, 3 szakaszban tudjuk beépíteni. Így egyenletesebb fényt is kapunk.

A 180 cm ledszalag kb 24 W teljesítményű. Választhatnánk 24 W tápegységet, de azt folyamatosan csúcsrajáratnánk, ezért 36 W-os tápegységet javaslok.

Ha pedig igazán jót akarunk, beépíthetünk ráadásként 2 szakasz (60 cm) növényvilágító ledszalagot is. Ez csupán 6-7 W teljesítmény többletet jelent, amit a választott tápegység könnyedén elvisel.

A beépítés kicsit aprólékos, de nem bonyolult feladat.

Az 5 db – előzetesen az akvárium fedelének aljára rögzített – 60 cm-es alusínbe ragasztott ledszalago csíkot (fehér, növény, fehér, növény, fehér sorrendben) a tápegységhez csatlakoztatjuk (ledszalagok bekötésekor polaritásra ügyelni!), és már kész is. 🙂

fishis-600x450 Akvárium led világítás (akár házilag) ötletek Tippek

Van bármi kérdésed vagy hozzáfűzni va

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Legutóbbi hozzászólások

  Termék kereső

  Bármely paraméter külön külön megadható, a megfelelő termék megtalálásához
    

  Szűrés termékjellemzők szerint

  Bármely paraméter külön külön megadható, a megfelelő termék megtalálásához

  Kosár

  Termékkategóriák

  %d bloggers like this: